• Dj Faustus #57
    "Pedig a kiadók szempontjából az open-source-osok is egyfajta crackerek"
    Nem, csak konkurrensek. Nem az ő másolásvédelmüket törik fel - hanem egézséges versenyhelyzetet teremtenek.
    Kb olyan mint a piaci/útszéli árus/őstermelő (open source) és az élelmiszerbolt (kiadók) esete.

    "Attól, hogy ennyire benne van az open-source-ban, talán soha életében nem látott egy crackert sem... "
    Raymond a cracker kifejezést a hacker kifejezéstől való megkülönböztetésre használja: "Coined ca. 1985 by hackers in defense against journalistic misuse of hacker (q.v., sense 8). Crackers tend to gather in small, tight-knit, very secretive groups that have little overlap with the huge, open poly-culture this lexicon describes; though crackers often like to describe themselves as hackers, most true hackers consider them a separate and lower form of life. An easy way for outsiders to spot the difference is that crackers use grandiose screen names that conceal their identities. Hackers never do this; they only rarely use noms de guerre at all, and when they do it is for display rather than concealment." Lásd: itt.

    "Ha már mindenki cracker, aki bármit is feltör. :D"
    Na ez egy jó kérdés - aki csak felhasználja a cracker által írt programot, az minek számít (gyóntatópap hány miatyánkot szab ki ezért rád)... Olyasmi, mint ha a tolvaj odadná néhány szerszámát, hogy te ellopjad a neked tetsző autót... Vagy a hamisító megmutatja, hogyan készíts a Leonardo képről tökéletesnek tűnő másolatot...

    "Arról ugye nem hallottál, hogy a francia, német, stb. fogyasztóvédők helyileg, és valamilyen európai szövetségük EU szinten is határozottan fellép a kiadók túlkapásai ellen."
    Hallani hallottam róla - de mint mondod -túlkapásaik ellen.
    Ha te most elkezdenél másolt filmet/zenét/kereskedelmi szoftvert árusítani, biztos nem rohanna a Fogyasztóvédelem a megmentésedre elkapásod esetén.