TH448#3
Ez kezd olyan lenni, mint a prostitúció: pénz nélkül csak szex, de ha pénzt kap érte a nő, az már bűncselekmény, mert adózni kellene, és persze a nő az áldozat, pedig kap pénzt, tehát mondhatni terméket és szolgáltatást árul.
Bár én soha nem írtam vagy olvastam blogokat, de nem hiszem, hogy valaha is közelebb kerülnék ehez a szubkultúrálisnak egyre kevésbé nevezhető világhoz. Ugyanis kevés az időm, és nem értem, miért szeretnek egyre többen egy ismeretlen embertársuk átlagos mindennapjairól olvasni, ő is ugyanazt éli...
Persze itt jönnek a politikai blogok és társaik, szólval a célblogok, aminek már egész más a célja.
De mivel ugye az emberek mindig is szerettek kukkolni és ezután is szeretni fogják, így a magamutogatás legújabb formája mondhatni jó időre bebiztosította magát, mint ahogy már készül a exhibicionizmus fellegvárának számító, általában tudatlan hétköznapi embereket felvonultató "valóságshow" legújabb szériája. Hogy a mindenki által lenézett Győzikéről ne is beszéljünk, aki mégis nézettségi rekordokat dönt. Arról meg persze - ahogy a cikk végén is állt - mi tehetünk, hogy a nép butul, és ne is várjunk mást, de elég szomorú, hogy abba az irányba haladunk, hogy előbb-utóbb a normális emberi értékeket tisztelő, az elgépiesedett mindennapokon felülkerekedni képes emberek fognak egy szubkultúrális csoportot alkotni. Feltéve, hogy eddig be nem fejeződött ez a folyamat.