HASZNÁLD A SPOILER TAG -et, vagy megjelölést!
Más is szeretné megnézni a filmet, anélkül, hogy tisztába legyen előre minden jelenettel, köszi!

• Bucser
    Nem sokat tudnék hozzátenni. Most jöttem haza a moziból és még a hatása alatt vagyok.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A képen töltött percekből szerintem Joker többet kapott mint Batman. És ez nagyon helyes volt így. Ez a Film (igen nem elírás ez szerintem nagybetűs film volt) Joker és Gotham párharcáról szólt. Harvey vs Joker (Joker wins) Maffia vs Joker (joker wins) Gotham Vs. Joker -> Joker leszerepel (a 2 hajó a 2 detonátorral).

Batman mellékszereplő valóban sodródik az árral és a Dentben való megingathatatlan hite az amiért magára vállalja Rachel gyilkosainak halálát és Dent ámokfutásának következményeit. Valóban semmissé teszi egy ember munkásságát az életének egy megtört szakaszában hozott, hibás döntései? Amikért végül megbűnhődik vagy amely őrület felégeti?

Jó kérdés és Batman leteszi a voksotezen ember mellé. Gordon már nem ennyire biztos a dolgában. Főfelügyelőként gondolom annyira fogja erőltetni a vadászatot Batmanre amint hadnagyként tette.

Ja és ami a többi fölé emeli a filmet ennyi gondolkodtatás és meglepetés ellenére is (amely meglepetések általában a sokkal lassabb folyású alacsonyabb hangon pörgő filmekre jellemzőek általában) hogy mindemellett azokat is szórakoztatja akik az akcióért mennek a moziba.

Egyértelmű 10/10 nálam az utóbbi 5 év legjobb akciófilmje/drámája (mindkét kategóriában bár a drámában talán voltak jobbak de nem egyértelműen)

ÉS Heath Ledger olyan nyomot hagyott a filmtörténetben maga után amit semmilyen Hollywood Boulvardi betoncsillag vagy épp Oscar szobor nem pótolhat.

Sajnos életműve nem teljesedhet már ki.