Unas#24
Ezek szerint te egyetlen könyvet sem olvastatok.
Kis történeti áttekintés a könyvek szerint:
Shaeffer őrnagy összefut az őserdőben egy Predatorral. Túléli a robbanást és borzalmasan dühös. Megalapítja a Céget. Azzal foglalkozik, hogy a csúúúúnya Predatotokat jól seggberúja.
A második film végén (Danny Glover áll buta és felettébb piszkos arccal) meg is jellennek a fekete helikopáterekkel, majd a rendőrök érkezésekor jól eltűnnek.
...
A Nostronomo (remélem nem írtam el) űrhajó valamiért letér az útvonaláról és 7 marha felszed egy Alient. Innen kezdődik az Alien sorozat, amiben a Cég (bizony, ugyanaz!!!) próbálja megszerezni az Alieneket.
Hogy miért?!
Schaeffer bácsi agyon fiatalítva és részben gépesítve még mindíg engesztelhetetlenül gyűjti a fegyvereket a Predatorok ellen.
Igen ám, de...
(Mikor ide értem a könyvben, akkor kezdtem sikoltozva röhögni a buszon ahol konkrétan hülyénak nézett a kedves utazóközönség...)
..a Predatoroknál a felavatási rítushoz tartozik, hogy egy csapat jelöltet kiraknak egy bolygóra, ahova előtte kiszórtak néhány alien-dolgozó tojást. Vadászat kizárólag kézi eszközökkel. Aki túléli és eredményesen vadászott, az a homlokára kap egy kis (alien)savval maratott jelet.
Az pedig rohadt nagy tévedés, hogy a Predator egy faj. Többek között, mert már a könyvben is van más is, nem csak a mi kedvenc többrét haltott szájú, jamaikai frizus srácaink.
Ráadásul, miután az egyik japán harcművész csaj legyőz egy alient, a Predatorok maguk közé fogadják amit kénytelenségből el is fogad.
Mindez az első könyvből ki is derül.
Még annyit, hogy egy alulöltözött (nem felfegyverzett) predatort egy hím gorilla darabokra szedne. Ezt csak azért mondom, mert az, hogy valaki nagyobb mint egy ember, attól ég genetikailag nem fejlettebb. Márpedig a Svájcinéger azért alaposan helybenhagyta azt a szerencsétlen vadászt.