40
-
Darkoo #40 Remélem megint vadregényes tájon játszódik a film.(Ha a FÖldön játszódik csak akkor)Ahol tervezik a forgatást szvsz pont olyan:) -
Morden23 #39 A vörös az élet színe, vagy a harcé.
Általában (a földi mitológiában, valamint a rendesen dokumentált történelem folyamán is) két dolgot jelentett:
1. az uralkodó az élet, aki az uradalma felett "őrködik"
2. az uralkodó harc árán is megvédi uradalmát, ő a "hadúr", aki harcol, ha birodalma veszélyben van
Elvileg ez lenne a színszimbolikája a dolognak.
Abban viszont igaza van Darko-nak, hogy kitalálhatnának mást is. Ez egy idegen kultúra (na jó, tudom, hogy csak a földi kultúrát tudjuk alapul venni) nem feltétlenül azokat a sablonokat használja, mint a mi fajkultúránk.
Más kérdés, hogy "amit sosem láttál, azt nem tudod elképzelni".
Ez logikus tézis, semmi olyat nem tudsz elképzelni, aminek a Földön valamilyen módon nincsen referenciája. Az idegen is hiába idegen, karjai, lábai, farka meg fogai és karmai vannak, meg sav van benne vér helyett. -
Unas #38 Röhögni fogsz, de optikai tuning!
Pszichológia:
1. nagyobbnak látszik tőle, és a köpeny stabilitást, állandóságot sugároz,
2. mivel a köpeny egy olyan dolog ami erősen gátol a mozgásban, két dolgot jelenthet,
2a. nincs rá szüksége, hogy megvédje magát annyival feljebb áll,
2b. még ha meg is kéne magát védenie valaki ellen, azt még így is könnyedén képes megtenni.
A pirosra passz...gondolom ugyanazért, amiért a klingon hajók is olyanok mint a dinnye: kívül katonazöld, belül harciaspiros.
...hmm, rájöttem, hogy miben hasonlít a klingon hajó és az ogre...meg a hagyma
MINDEGYIK BÜDÖS! -
Darkoo #37 NEkem nem tetszett az első rész végén a Predatorok vezére...Könyörgöm miért kell minden vezérnek/királynak legyen az ember vagy földönkívüli piros palástot hordania? -
Unas #36 Rowan Atkinson legyen a predatorok vezére...onnantól meg tökmindegy a többit ki játssza! :)))
Egyéb ötlet?
Bocsi, kiegészítés ez előzőhöz: úgy értettem a fajos dolgot, hogy a Predatorok az egy kaszt aminek nem csak egy fajból vannak tagjai. Így ok? -
Darkoo #35 NEm én csak azt szeretném,ha a színészek,vagyis a karakterek olyanok legyenek mint a Predator 2.ben vagy az Aliensben..Kreatívak,és választékosan tudjanak káronkodni:)) -
Unas #34 A legelső könyvben, ahol a titkos katonai bázis a leszállópálya alatt volt, amikor a japán csajt elvitték predator hajó fedélzetére, ott van leírva, hogy nem minden maszk alatt volt ugyanojan fej, tehát nem ő volt az első akit befogadtak. -
Unas #33 Ha nem haragszol, mégegy kiegészítés: az alienek "társadalmát" szerintem a darazsakról vagy hangyákról mintázták. Ezért veszélyesek a filmben. -
Morden23 #32 Haxoror: "alien meg annyi amennyi, egy átlagnál veszélyesebb állat aminek felkészült ellenféllel szemben nincs túl sok esélye"
Ezt nem az AvP multija, hanem az Aliens, avagy A bolygó neve: Halál mutatta be remekül. A marine-ok megszopták egyszer, de robotágyústól-sorozatvetőstől ők a tápabbak, feltéve, hogy nem 5-en vannak plusz egy kiscsaj, az Alien-ek meg 120-an.
Donnie Darko: Most azt írjam le, hogy szerintem kik a jó színészek, vagy azt, hogy kiken lehetne a legjobban röhögni egy ilyen produkcióban? :)
Unas: "Az pedig rohadt nagy tévedés, hogy a Predator egy faj. Többek között, mert már a könyvben is van más is, nem csak a mi kedvenc többrét haltott szájú, jamaikai frizus srácaink."
Én is olvastam jópár AvP könyvet még régebben, de erre tényleg nem emlékszem. Mondjuk kb 14-15 évesen olvastam, és az nem tegnap volt. De attól még a jamaikai frizkós srácok egy faj :)
-
Darkoo #31 Melyik színészt látnátok viszont szívesen a filmvásznon a filmben? -
haxoror #30 Na akkor én is osztom az észt!
Alienek:
Csak azért tűnnek táposnak mert kurva nagy az állóképességük (jobb szó nem jut eszembe) és mindig felkészületlen emberekkel ütköznek.
Predátorok:
Messze a legfejlettebbek DE! nem harcosok hanem vadászok, az egész vérengzést a vadászat izgalmáért csinálják, becsület mindenek előtt stb
Ha igaziból háborúzni akarnának ki se szállnának a hajóikból (pláne nem csuklópengével) hanem már az űrből szarrálőnék a bolygókat.
Emberek:
99,9% nem is tud az egész alien meg predátor cuccról, a maradék meg biofegyver biznisz miatt ezerrel titkolózik
Egyébként az erőviszonyokat az AvP játékok multija tükrözi szerintem a legjobban:
1 vs. 1-ben a predátor bárkit elver de csoportharcban a marine-ok a legtápabbak, az alien meg annyi amennyi, egy átlagnál veszélyesebb állat aminek felkészült ellenféllel szemben nincs túl sok esélye -
Darkoo #29 Szerintem inkább találékony -
haxoror #28 btw az se normális aki ilyen néven csinál céget Magyarországon
http://www.weyland-yutani.hu/ -
haxoror #27 "A Nostronomo (remélem nem írtam el)"
Nostromo -
Unas #26 Szerintem akkor már inkább a jövőben játszódjon a film, és mind a kettő járókerettel üthetné egymást!
Amúgy a japán csaj is kapott jelet a honlokára, csak szolídabbat (a predatoroknak ugyanis egy alien-kezet mártanak a savba és a tenyerével nyomják egymás pofájába!). -
Lordboxi #25 na szerintem kéne az embereknek is egy ilyen felavatás. Márasszem régebben is említettem. Engedkük össze a svájci a riplivel. Aki győz az szerepelhet a folytatásban. -
Unas #24 Ezek szerint te egyetlen könyvet sem olvastatok.
Kis történeti áttekintés a könyvek szerint:
Shaeffer őrnagy összefut az őserdőben egy Predatorral. Túléli a robbanást és borzalmasan dühös. Megalapítja a Céget. Azzal foglalkozik, hogy a csúúúúnya Predatotokat jól seggberúja.
A második film végén (Danny Glover áll buta és felettébb piszkos arccal) meg is jellennek a fekete helikopáterekkel, majd a rendőrök érkezésekor jól eltűnnek.
...
A Nostronomo (remélem nem írtam el) űrhajó valamiért letér az útvonaláról és 7 marha felszed egy Alient. Innen kezdődik az Alien sorozat, amiben a Cég (bizony, ugyanaz!!!) próbálja megszerezni az Alieneket.
Hogy miért?!
Schaeffer bácsi agyon fiatalítva és részben gépesítve még mindíg engesztelhetetlenül gyűjti a fegyvereket a Predatorok ellen.
Igen ám, de...
(Mikor ide értem a könyvben, akkor kezdtem sikoltozva röhögni a buszon ahol konkrétan hülyénak nézett a kedves utazóközönség...)
..a Predatoroknál a felavatási rítushoz tartozik, hogy egy csapat jelöltet kiraknak egy bolygóra, ahova előtte kiszórtak néhány alien-dolgozó tojást. Vadászat kizárólag kézi eszközökkel. Aki túléli és eredményesen vadászott, az a homlokára kap egy kis (alien)savval maratott jelet.
Az pedig rohadt nagy tévedés, hogy a Predator egy faj. Többek között, mert már a könyvben is van más is, nem csak a mi kedvenc többrét haltott szájú, jamaikai frizus srácaink.
Ráadásul, miután az egyik japán harcművész csaj legyőz egy alient, a Predatorok maguk közé fogadják amit kénytelenségből el is fogad.
Mindez az első könyvből ki is derül.
Még annyit, hogy egy alulöltözött (nem felfegyverzett) predatort egy hím gorilla darabokra szedne. Ezt csak azért mondom, mert az, hogy valaki nagyobb mint egy ember, attól ég genetikailag nem fejlettebb. Márpedig a Svájcinéger azért alaposan helybenhagyta azt a szerencsétlen vadászt. -
Darkoo #23 Ha ezt a 3 dolgot,amit leírtál,helyesen és odafigyelve adagolják a népnek,akkor egy jó filmet láthatunk! -
Morden23 #22 Na ja, de itt is igaz a dolog: a Predator egy fejlett, tudatos létforma, ami elsődlegesen a hihetetlen technikai vívmányait, másodlagosan az állatias erejét használja.
Aztán ott az Alien, ami a tökéletes organizmus-genetikáját hihetetlenül fejlett ravaszsággal és vadsággal kombinálva felveszi a küzdelmet.
Na és ott az ember, akinek úgyis csak a kreativitás marad. -
Darkoo #21 Hmm igazad van...Csak itt az Alien harcol a Predator ellen.Az ő szemszögükből lesz bemutatva a történet.Az már csak hab lenne a tortán,mint ahogy említetted,hogy beleszőnék a történetbe az emberi találékonyságot és kitartást:) -
Morden23 #20 Ez csak azért fura, mert a Ragadozó filmek éppen azt mutatják be, hogy az emberi találékonyság és kitartás hogyan győzi le a technikailag és genetikailag egyaránt magasabbrendű Predátort.
Hovatovább, az Alien (a kettő és a négy kivételével) azt mutatja meg, hogy elszigetelt embercsoportok a modern kor vívmányai NÉLKÜL hogyan tudják legyőzni magát a megállíthatatlan Kaszás Halált.
Szóval a probléma (szerintem) indokolatlan. -
Darkoo #19 Igen,talán azért nem játszódik a jövőben,mert akkor a Ragadozó és az emberekek fejlettségi szintje már-már megegyezne.Ragadozó a Földön érzi jól magát,a mi jelenlegi korunkban,vagy a multunkban,ahol még ő a császár:) -
Morden23 #18 Ha a múltban fog játszódni, akkor elég logikus, hogy a Ragadozó nyert, hiszen azok bepattannak az űrverdába, és eltűnnek. Ha az alienek nyertek volna, már tojás mellett feküdnénk. Persze "remek és kreatív" ötlet lehetne egy afféle Alien Jurassic Park valahol a Csendes-óceánon....
....piha. És mivel harcol az ember majd? Muskétával? Flitával? Szakállas puskával? Bár végülis, ha van egy Chuck Norris, ő megoldja a szakálla egy szálával. -
Darkoo #17 Én azt nem értem,miért az első rész elött fog játszódni?Ráadásul az USában...Más ország is létezik a Földön:P
MEg ha a multban harcoltak egymással(ember,alien,predator) akkor az első részben már tudhatták kik mik ezek a szörnyek -
Unas #16 Az, hogy kinek szól...
Emlékszem az Űrodüsszeia első részére:
Az emberek benetek a moziba, mert az írónak nagy neve van, de mivel kb a 90% nem olvasta a könyvet, olyan sok embert buta arccal távozni egy filmről még nem láttam. -
Unas #15 Ha a könyveket is belevesszük a sztoriba, akkor ez első film egy amolyan "elfelejtett epizód" lehet max.
A Predatorból is lehetne ilyet csinálni, mondjuk annak a pisztolynak a történetét amit Glover bácsi kap ajándékba.
...amúgy meg lehet, hogy az első film nem lett egy nagy durranás, de én élveztem. Legalább belekezdtek és annyira nem cseszték el mint amennyire lehetett volna. -
Morden23 #14 Ellenben egy film milyensége nem feltétlenül, de főleg nem kizárólag a rajongói szubjektivitásból áll, mert sokszor még a fanatikusok sem értenek egyet.
Az AvP gagyi FILM volt. Ha úgy nézem, mint ALIEN-FILM, vagy PREDATOR-FILM, akkor egyenesen siralmas.
És már pardon, de az újabb generáció = az igénytelenséggel? Mert ha igen, akkor ténylegesen igaz lesz az ősi, megvetett klisé, hogy "a mi időnkben jobb volt a ....". -
Darkoo #13 Szólhatna igazán azoknak is,akik azon nőttek fel,mert még mindig rengetegen vannak.. -
Lordboxi #12 Sokan fikázzák a alien vs predator filmet, köztük én is. De sajnos azt kell mondanom ok nélkül. Ugyanis ez a film már nem azoknak szól akik az alienen, meg a predatoron nőttek fel, hanem egy újjab generációnak.Akiknek tökéletesen megfelelt. Lényegében fogak egy bevált receptet, és új design-t húztak rá. Ez történt a star warsal is, bár az ennyire azért nem lett elrontva. -
Darkoo #11 Optimistán kell hozzá állni a dolgokhoz!
Shane Salerno tele volt jobbnál jobb ötletekkel,és megírta minden idők legjobb sztoriját -
Lordboxi #10 Sokan fikázzák a alien vs predator filmet, köztük én is. De sajnos azt kell mondanom ok nélkül. Ugyanis ez a film már nem azoknak szól akik az alienen, meg a predatoron nőttek fel, hanem egy újjab generációnak.Akiknek tökéletesen megfelelt. Lényegében fogak egy bevált receptet, és új design-t húztak rá. Ez történt a star warsal is, bár az ennyire azért nem lett elrontva. -
Lordboxi #9 Sokan fikázzák a alien vs predator filmet, köztük én is. De sajnos azt kell mondanom ok nélkül. Ugyanis ez a film már nem azoknak szól akik az alienen, meg a predatoron nőttek fel, hanem egy újjab generációnak.Akiknek tökéletesen megfelelt. Lényegében fogak egy bevált receptet, és új design-t húztak rá. Ez történt a star warsal is, bár az ennyire azért nem lett elrontva. -
Morden23 #8 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) -
Zedas #7 "A forgatókönyvet Shane Salerno, az Armageddon és a Shaft szerzője írja."
Hát igen, azt hiszem ez volt a legfontosabb információ. Ez eleve megkímél a mozijegy megvásárlásától... -
Droone #6 ááá..nemis gagyi csak beszédes,nyilván majd Norbi lesz a bossmonszter a végén -
Cat 02 #5 oks semmi :) -
Cat 02 #4 "külön-külön is jobbak az említett filmek, együtt meg főleg." a " nem jött be a mű" ????? -
soka #3 Egy régebbi sg cikkben szintén beszéltek már az új Alien vs Predator filmről, ám ott azt állították hogy a következő film az első film előtt fog játszódni, ami sztem kegyetlenül rossz lenne az 1. film vége miatt is.
"Survival of the Fittest" - elég gagyi cím... -
W B #2 hm. Most kivételesen a csatorna patkányok nyernek -
Morden23 #1 "Az Alien vs Predator alaposan megosztotta a hazai rajongókat. Sokan várják a folytatást, ám legalább ugyanennyien ágálnak ellene."
Ágál a halál. Aki az Alien, illetve a Predator filmek rajongója volt, annak 99%-os valószínűséggel nem jött be a mű, mert külön-külön is jobbak az említett filmek, együtt meg főleg.
A folytatás ellen meg nem ágálni kell. Én várok egy jó filmet (naivan), de ha szart kapok (márpedig sanszos) akkor majd nem fog tetszeni.
"Survival of the Fittest" -> remélem, ezen nem sokáig gondolkodtak. Ha hatásvadásznak szánták, akkor béna, ha meg olyannak, amitől libabőrös lesz a hátam, akkor sajnálom őket. HA ennyi kreativitás lesz a filmben is, akkor kár elkezdeni a forgatást.