értem az álláspontot, látod nekem nem jött be, én a high-tech et kedvelem jobban és nem a fantasy-t.
Az én sorrendem kb ez lenne:
1. Fallout 2 (az 1 is ott van azért valahol, de ő a király az RPG-k terepén :)
2. Diablo 2 (Szinten az 1 es a Hellfire-el is sok időt töltöttem)
3. FF6 (eddigi leközelebb áll a szívemhez a szériákból, rengeteg dolog történik benne, és nagyon komoly a sztorimenete)
4. IWD 2 (miért ilyen rövidek ezek a szériák? i wonder...)
5. Gothic szériák (hú, amikor találkoztam vele, az sokat változtatott az RPG felfogásomról, mostantól akár third person akár first megnéztem, nem csak az izometrikusokra hajtottam, what a big one :)
6. NWN (mindennel cuccal együtt) (na ez tényleg valami volt, amikor a kezem közé kaparintottam, nagyon ott van a történet és a játékmenet)
7. Star Wars Knight of the Old Republic 1 (2) (ismét third person akció a Ghothic után ^_^, sok NPC remek perszonalitással akár haverok is lehetnek :), nagyon hangulatos terepek, kihagyhatatlan)
8. Nox (a westwood úgylátszik akár mibe kezd rossz nem sülhet ki belőle, rettentően pörgősek és hangulatosak a harcok benne :)
9. Freelancer (a legjobb space RPG amivel valaha találkoztam)
10. Stonekeep (egy nagyon régi de iszonyat jó "dungeon crawling" cucc, remek szereplőkkel és hangulattal, igazi gyönygyszem)
11. Pool of Radiance - Ruins of Myth Drannor (izometrikus térkép, real-time 3d renderelt karakterek, turn based, sok kincs és nagyon mély dungeonok... mi kell még? :)
12. Silver (külön kategória érem nálam, adventure-RPG keveréke, akkor találtam rá amikor click'n point kalandokat kerestem, és lám egy kalandjáték amiben harcolni is lehet, meg fejlődni? (akkor még nem igen éreztem az RPG fogalmát XD ) Nics hozzá hasonló, dobhatnának hasonlókat a jövőben)