Itt lehet beszélni ezekről
-
Tévedés. Vigyázz ezzel, mert az ilyen netes barátság nagyon csalóka.
Neten, vagy levelezve nem megismerhető a másik olyan szinten, amit barátságnak hívunk. Nem jönnek ki az értékei, sem a hátrányos tulajdonságok, sem ami az életben barátnak valóvá teszi.
Nem kell elviselni, elnézőnek lenni, megbocsátani sem.
Virtuális kapcsolatban még csak azt sem látják az emberek hol tudnának egymásnak segíteni, bár nem is kell, mert mindkét fél a saját dolgait intézi a saját életében.
Nincsenek közösen megélt dolgok, közös élmények, kötődések, amik egy kapcsolatot barátsággá tesznek.
Ezért is lehet nyitottan megbeszélni chaten a legintimebb problémákat. Következmény nélkül.
"...- Nem - mondta a kis herceg. - Barátokat keresek. Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?
- Olyasmi, amit nagyon is elfelejtettek - mondta a róka. - Azt jelenti: kapcsolatokat teremteni.
- Kapcsolatokat teremteni?
- Úgy bizony - mondta a róka. - Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra...
...-Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
- Az idõ, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
- Az idõ, amit a rózsámra vesztegettem... - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
- Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelõs lettél azért, amit megszelídítettél. Felelõs vagy a rózsádért...
- Felelõs vagyok a rózsámért - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.