• metaljesus
    #28
    én azt tartom szemét húzásnak a kiadók részéről, hogy elhitetik az emberekkel hogy a letöltők sok milliós, vagy akár milliárdos károkat okoznak. csak éppen azt nem veszik figyelembe, hogy ha nem tudnám letölteni az aktuális cd-t, dvd-t, akkor sem venném meg a boltban!!! és amíg nem másolom pénzért valaki másnak, addig ezzel gyakorlatilag nem okozok tényleges kárt. (majd ha egyszer bevarrnak akkor talán ezzel fogok védekezni :))

    torrenttel mindössze annyi a baj, hogy itthon kevés a gyors seeder, így néha nehéz hozzájutni pl kicsit régebbi szinkronos cuccokhoz. mert mindenki az újat osztja vissza. ahol a lan-os emberkék összegyűlnek oda van hogy a halandókat nem engedik be. ha egy 5M/5M net annyiba kerülne mint egy gyorsabb adsl (vagyis tvnet-nek van ilyen, csak sajnos egész bp-n néhány utcában :(), akkor sokkal jobban futna ez a torrent dolog.

    ftp-k tényleg a legjobbak a letöltéshez, csak abból meg a kicsiket, amikre kb 200 HUF 2 nap meg hasonlók, azokat nagyon hamar kivonják a forgalomból (vagy a hatóságok, vagy pedig saját maguk mert nem vállalják tovább a rizikót ha megvan már az a kis pénz). nagyokra viszont havi 2-3 e forint nagyon korrekt, csak annyit meg úgyse töltenék le hogy megérje.

    a "feketén" szerzett dvd-k nagy része pedig nem is feketén kerül az országba. mi egy páran például egy szlovák oldalról szoktunk rendelni (gondolom van több is) egész kellemes áron. azokon meg ugye nincs holo matrica. viszont eu-n belül az áruk szabad áramlása az egyik alapkövetelmény. kábé mint a benzinturizmus. bár a jogi részével nem vagyok tisztában, de ha valaki igen akkor javítson ki vagy cáfoljon meg! köszi