• balti
    Úgy látom rendbe kell itt tenni jópár dolgot. Számos félrevezetés - nem tudom, hogy szándékos vagy véletlen - szerepel a megjegyzésedben.

"#43-nál írták a java szűrését."
    - A javascript kikapcsolására az IE is vagy a régebbi opera is képes.
    - A kikapcsolás nem szűrés! Akkor mit is írtak a #43 hozzászólásban?
    - A javascript és a java kifejezés két különböző dolgot jelent.

"Amúgy minek szűrném?"
    - Talán azért mert számos reklámot javascripttel töltenek be.
    - Talán azért mert nem szeretnél egyes látogatottságmérőkben szerepelni, vagy azok letöltésével foglalatoskodni.
    - Talán azért mert számos oldal egy idő után javascripttel feleslegesen újratölti önmagát.
    - stb.

"Érdekes módon az a tartalom blokkoló a listában szereplő minden cím tartalmát blokkolja"
    - Írtam én olyat, hogy az opera tartalom blokkolója nem blokkolja a te listádban fölsoroltakat?
    - Érdekes, éppen te írtad, hogy a listádat a Firefox AdBlock-jával állították össze.
    - A kérdéseim arra irányultak, hogy mennyire felhasználó barátan használható az operába épített tartalom blokkoló. - Annyira, hogy néhány tartalmat csak a weboldal forrásnak vizslatásával lehet a tartalomblokkolóba betenni.

"Sehogy mert én a reklámot szoktam leszűrni, nem a html-en, és szövegen kívül mindent"
    - Te nem szűrsz semmit, csak használsz egy Firefox Adblock szűrőgyűjteményt.
    - Senki nem beszélt arról - én biztos nem - hogy a html-en kívül mindent le kellene tiltani. - Egyébként ez lenne a legegyszerűbb operában, mert ebben a böngészőben egészen könnyen kikapcsolhatod a javascriptet, a flasht, a javat, a stíluslapokat. - De ez nem a reklámok blokkolása lenne.

"Ha sima szöveget akarok olvasgatni akkor txt olvasok."
    - Tedd azt! De ki írt itt erről? Már világos, hogy te csak betöltötted azt a listát, és kész. Fogalmad sincs miről írtam. Hogy mennyivel hatékonyabban és felhasználó barátabban lehet használni a Firefox AdBlock kiterjesztést, mint az operába épített tartalom blokkolót. Persze, hogy nem találkoztál a hibáival, ha ténylegesen nem is használod.

Úgy elég nehéz beszélgetnünk, ha sem az Opera tartalom blokkolóját, sem a Firefox Adblock kiterjesztését nem ismered. Így fogalmad sincs, hogy miket és miért is kérdeztem a #42 hozzászólásban.