• jani02
    Mikor leszállt az apottó 11, akkor csillagászati táborban voltam, és DR. Kulim György a rossz szeme miatt távcsővel nézte a TV-t. De ez tényleg komoly. :-)
    Én középiskolás voltam, és utánna biztos fű alatt a miskolci Uránia Csillagvizsgálóban vetítették az Apolló holdreszállításáról szóló filmet.

A film nagy része az űrhajósuk Hasselbled (??) különleges kamárianak a montázsa volt.
    A Hold gravitáviója csekéj, e miatt ugrálva közlekedtek az ü.hajósok.

Nem szabad elfelejteni, hogy az USA és a CCCP alapállapotban ellenségesek voltak.

A szovjetek, szintén kísérletet tettek a "holdrakéta" megépítésére, de nem tudtak akkora hajtóművet kifejleszteni, csak sok kicsit, amit - sajnos nem tudtak összehengolni. Emiadt nem működött az Ővék, így az amcsik győztek.

A "zászló" kifeszítették merevítővel, mert így volt szép a népnek.

Vittek fel laser tükröt a Hold pontosabb távolságmeghatározásához. Ez sem titkolható el.

A köv programban is ott hagytak kísérőnkön szeizmikus érzékelőket, amelyeket teszteltek, a már felesleggessé vált komp visszazuhantatásával. Ez is hozzájárult, a Holdon levő nagy méretű, nagy tömörségű anyagterületek felfedezéséhez.

Ráadásul a későbbi expedíciók visszahozták, ha jól emléxem a Surveyor-7 kameráját, amelyen kimutatták, hogy 1 teljesen átlagos emberi emésztőrendszeri baktérium túlélte az ottani klímát.

Na ennyit a fertőtlenítésről, talán már be is népesítettük a Marsot. :-D

Komolyra.

Mielött az Apollo progi végkifejlethez került, felkérték a világ amatőrcsillagászait, hogy vizslassák a Hold un. transiens, vulkángyanús területeit felderítésileg, mivel már több észlelés is történt a geológialiag hallottnak kikiálltott égitesten.

Én Ms.-on a 30 csm-es távcsővel odáig is eljutottanm, hogy a telihold távcsöves képe után nem láttam a környezetet.

Viszont ki kell, hogy jelentsem, hogy a vékonx holdsarló un. szürkefényes területén, az Aristarchos kráter mellett kb 18-20 sec alatti időn belül változó intenzitású pulzáló pontszerű fényforrást láttam, amely infó el lett küldve a Schmitsonal intézetnek.

Ez nyílván nem UFO. Csak egy hétköznapi fiz. jelenség. :-))