• Laci73
    #41
    Haxoror: Tengerészgyalogosnak vagy szárazföldi állományba - prózaibb fogalmazásban: katonának - egyre gyakrabban vesznek fel főképp a latin-amerikai térségből jelentkezőket. Ezek a fiatalok így nem amerikai állampolgárok, főképp jamaicai, mexikói vagy más, a kilátástalan szegénység elől bevándorolni szándékozó személyek. Ők húsz-huszonöt év szolgálati idő letöltése után megkaphatják az amerikai állampolgárságot. Úgy gondolják érdemes (!)
    Amúgy a közönséges katonai szolgálathoz semmilyen iskolázottság nem kell, mindössze jó egészség, erőnlét, némi angoltudás, beleértve az írás-olvasás és a számolás képességét. Az amerikai fiatalok nem tolonganak a seregbe: egy időben "divat" volt a nagyvárosi slum-okból (nyomornegyedekből) vagy a leépülő ipari/bányászvárosokból kihalászni a fiatalokat - jellemző az égető hiányra a nők (!) felvétele is a seregbe - de az afganisztáni és iraki események igencsak visszavetették az amúgy is gyér "keresletet". A katonák pedig egyre többen kellenek, és szomorú módon egyre fogynak, a bejelentett béke és rend ellenére.

    Spoon: Az USA hadseregét a technika emelte fel. Valóban, a lopakodókat nem fogják jamaikai analfabéták és gettókból jött ex-drogdealerek vezetni (no, csúnyát mondok, de a pilóták között csak a filmeken van fekete) Ám ahogy egy cégnél is elkél a piszkos munkára a segédmunka-erő, úgy kellenek a seregbe járőrök és rohamosztagosok is.

    Etnies: Lehet élni egy lábbal is, ki állítja hogy nem?