• Kornan
    Szerintem minkét fél hibás valamennyire,libanon többszöri felszólítás után sem volt hajlandó semmit tenni a Hezbollah ellen miután elraboltak egy izraeli katonát,azután még elraboltak 2 katonát(lehet hogy rosszul tudom a sorrendet).A lényeg hogy nem tettek semmit,ezekután jogos az ellencsapás,bár túlzott mértékű.Nehéz ügy az egész.Az egész arab világ egy puskaporos hordó,nagyon sok vallási fanatikus van köztük,de nem mindegyik robbantgat,de ha közvélemény kutatást végeznénk a gazdag arab országokban is azt hiszem elég sok olyan embert találnánk aki valamennyire bírálja az usát és minket az európai úniót és amit mi képviselünk,ha meglennének az eszközeik nem haboznának bevetni.Veszélyes az az ember aki nem gondolkodik csak hisz.Megoldások vannak de egyik sem jó.Az ottani országok nem tesznek semmit,politikai öngyilkosság lenne a részükről ha valamilyen módon korlátoznák a vallást,mert tényleg vannak olyan helyek ahol annyira nagy a fanatizmus ,hogy a gyerekeket ellenünk nevelik,egyből usa bérencnek kiáltanák ki és kibeleznék.Nembeszélve arról hogy a politikusok közt is vannak fanatikusok.Nem itt politikai úton nem lehet sok mindent tenni.A másik megoldás a háború,de szerintem ettől csak mégtöbb ember gyűlöl minket,és köztük sokan éppúgy általánosítanak mint itt a fórumba egyesek,főleg ilyenekből lesznek a terrorpisták.A teljes megsemmisités célravezető megoldás lenne,"atomot nekik",de ez a megoldás csak akkor jönne szóba ha vesztésre állnánk,vagy itt is a közvélemény annyira arabellenes lenne ,hogy könnyen hatalomra jutna még1 Adolf Hitler.Nem hiszem ,hogy találok olyan megoldást ami mindenkinek jó,mert ha lenne már valaki megtalálta volna.Talán az usának és a világnak meg kéne szállnia az összes olyan területet ahol nem irányítják megfelelően az országot és biztosítani,hogy mindenféle vallástól mentes demokratikus kormány jusson hatalomra,amely képes betartatni a rendet saját területein belül.Szerintem még sok 100 évnek kell eltelnie ,hogy olyan dolog mint a világbéke szóba kerüljön.