• Hoz_Hun
    #89
    Nem minden dohányos paraszt, mint ahogy nem minden antidohányos nem paraszt. Valóban nem lehet általánosítani, van ilyen is olyan is.
    Amit én mondok azaz, hogy nem kell védekezni és másokra, vagy más káros dolgokra mutogatni, hogy bezzeg az... Ami tény az tény. Mindenki tudja, hogy a dohányzás káros és nem csak arra aki szívja. Nem kell kibúvókat, mentségeket keresni, mert az olyan mint a zugivás. Sem annak aki csinálja sem annak aki előtt tagdják/kimagyarázzák nem jó. Ha nekem a bagósok azt mondják, hogy odafigyelnek másokra és ha kényszerű helyzetben is uralkodnak magukon (pl hosszabb ideig összezárva másokkal) akkor semmi bajom velük.
    Azonban sajnos vannak paraszt dohányosok, és hiába ök a kevesek az egészhez képest ő miattuk van ez az egész dohányos-antidohányos harc. Gondoljunk bele; ha egy dohányos kulturáltan kezeli a dolgot, akkor senkit nem zavar épp ezért fel sem tűnik, lehet ilyen tíz is egy helyen. De ha közül csak egy parasztkodik akkor azzal rögtön "feltünést" kell és mindenki istenel és általánosít. Számtalanszor utaztam ugy vonaton, hogy a nemdohányzóban rágyújtott a figura, aztán járt a pofája mikor ki akartuk dobni. Sajnos az ilyet jegyzi meg az ember.