• szivar
    #68
    "Hát nagyon kifacsarodott dohányos gondolatmeneted van szivar."

    Nem 'kifacsarodott dohányos' a gondolatmenetem, hanem csak 'kifacsarodott' a gondolatmenetem.

    "Na most egy netfüggő nem károsít engem akárcsak a többi általad felsorolt"

    Mígnem egy hozzátartozód nem lesz függő. Utána már magasról tesz a családra, gyerekekre, rád. Mindegy a munkahely, a család, a ház. Szal utána nem mondanál ilyeneket.

    Azonkívül a czigeretta is függőséget okoz, hasonlóképpen mint drogoknak nevezett izék. Egy heroinista is tesz rá nagy ívben hogy kinek és milyen kárt okoz, ha a napi adagjáról van szó. Szintúgy a dohányosok többsége. De képzeld el, -bármily hihetetlen is- van akit zavar az hogy valakit zavar a füst...

    "Akik bent a cégnél bagóznak, fél óránként lemennek az udvarra és 5 10 percet lógnak a melóból! Ezeknek kapásból 2/3-ad fizetést adnék csak, rögtön leszoknának!"

    "Én meg azokanak adnák csökkentett fizetést, akik hülyék a szakmához, és csak azért járnak be hogy a létszám meglegyen és ne növeljék a munkanélküliek létszámát."

    ennek mi köze van egymáshoz?


    Csak annyi, hogy nem azért megy ki bagzani, mert annyira szükségét érzi, hanem azért, mert nincs kedve dolgozni. A mai fiatalok jó része hasonlóan cselekszik (saját megfigyelés). A hőbörö a fizetésért (életszínvonalért, lakásért,stb) az megy, tenni valamit hogy jobb legyen, az már nem. Ez van.

    "Ez tisztán statisztika , a terhesség alatt dohányzóknál sokkal nagyobb a koraszülések, és egyéb rendellenességek arány, mind a nem dohányzóknál, úgyhogy ezt nem kéne vitatni."

    Valóban. Viszont a nem kialakult zilplató hátat nem írhatjuk mindig a dohányzás számlájára, mivel az álltalában nem rendellenesség, hanem a gének 'mellékhatása'. Én is irigyeltem az unokatesóimat, mert majd' mind szép szál legyény, meg ilyenek, de most hogy elmúltak 30 évesek és majdhogynem tarkopaszok, már nem irigylem őket.

    "Ez a legkifacsartabb érvelés az egészben, ezzel neked orvoshoz kéne fordulnod ember!!!"

    Esetleg érdemes lenne megnézni hogy a dohányzás miatt hányan betegednek meg, és mennyibe kerül a tb-nek. És mindezt összevetni azzal, hogy a 'civilizált' társadalom miatt mennyien betegednek meg, illetve hogy ez mennyibe kerül.
    Ez utóbbin értem azt hogy:
    -Mennyien kapnak tüdő- és légút betegséget a (jó eséllyel) gépkocsik és hőerőművek álltal kibocsátott por miatt,
    -Hány embernél okoznak betegséget (akár fogamzásképtelenséget,stb) az ivóvízben/élelmiszerben található light anyagok,
    -Munkahelyi ártalmakból kifolyóla hány ember munkaképtelen - esetleg,
    -Mennyibe kerülnek a közúti balesetben megsérültek ellátása, stb, stb.


    Mellesleg voltam dokinál, de két beszélgetés után felakasztotta magát :D.


    "Enni kell, levegőt venni kell, todod ezeket hívják létszükségeknek, de tudod mit ne vegyél levegőt 10 percig, és nem lesz több gondunk veled, és egy fillérbe sem fogsz kerülni a tb-nek, és ma már nagyon szép szórásos temetéseket rendeznek, ami neked mind bagósnak, kifejezetten stílusos!"

    De számítógépezni nem kell, világítani sem nagyon, a tv sem létszükséglet, mint ahogyan a rádió sem... Együnk, igyunk, lélegezzünk és szaporodjunk, másra nincs is szükség.

    Szerintem vagy skrizofén vagy, vagypedig a társadalom nevében írtad azt hogy "nem lesz több gondunk veled". Egyik verzió sem tanúskodik a dolgok egészséges meglátásáról.