• Morden23
    #64
    LowEnd

    Az eldobott csikkes példa baromság. Szerintem meg az eldobott sörösüveg, újsághírdetés, "10% árleszállítás" szórólap, csokipapír sem gusztusosabb. Ennek semmi köze a bagósokhoz. Ennek a tróger emberi felfogáshoz van köze, hogy "elpöckölöm oszt csá, úgyis van már ott ezer".
    A cigifüst más kérdés. Az utcán mászkálva szerintem neked is tökmindegy, mert a tetves városban büdösebb leszek, mint egy szellőztetett kiskocsmában. Nem beszélve a McDonald's-ról. A körtéren állva 5 méterről megmondom neked, ki kajált éppen a "Mekiben". Az is undorító. Arról nem is beszélve, hogy normális dohányost, ha megkérsz, arrébb megy, és amúgy is, senki nem fogja közvetlenül rád fújni a füstöt. Ha meg mégis rád jön, hát nosza, te is fére tudsz állni egy-két métert. Én sem szólok neked, ha a buszon utazva nem tetszik az after shave-ed illata.
    TB-járulék, meg felelőtlen magatartás. Oksa, nem is kéne a bagósoknak egy vasat sem adni. De én sem fogok a hájadvány otthonülőknek adni egy kanyit sem, sőt senkinek, aki nem jár el hetente 2x 3x valamilyen sport-jellegű kikapcsolódásra. Meg azoknak sem, akik egész nap gyorséttermekben zabálnak.

    Nekem van egy mentős ismerősöm, dohányzik, mint az állat. Szóval ne feledd el, hogy aki dohányzik, az neked viszi a kenyeret, viszi a terhes feleségedet kórházba, vagy teszi eléd a jól megérdemelt sört munka után/hétvégén.

    Egy szó, mint száz, mindent lehet kultúrmódon csinálni. Ahogyan neked megvan a jogod hozzá, hogy ne szívd a cigifüstöt, úgy a dohányosnak megvan a joga hozzá, hogy szívja. Az már, hogy parasztok az emberek (csikket eldobják, szarnak a fejedre ha szagolod a füstöt stb.) az nem a bagózásuknak tudható be, hanem annak, hogy parasztok.

    A drogos példád meg sántít. A drog momentán nem legális, a cigaretta igen.
    Ha meg "logikus" példát is hallani akarsz, akkor enyhén több probléma történik az alkohol, mint a cigaretta miatt (ebbe benne van minden: anyagi károkozás, testi sértés, halál, amit akarsz). Szóval azért he.