• metaljesus
    #102
    miért jönnek azzal többen hogy bezzeg az autók? úgy mondjátok mintha a dohányosok nem autóznának, és akkor már csak a kisebbik rosszat teszik.
    igaz, tény hogy az autók/ipartelepek/olajfinomítók/hasonló aranyos dolgok miatt áll úgy a légszennyezettség, ahogy, de az is hogy a cigifüst is sok embert zavar.
    én például a belvárosból kapsából kitiltanám az összes autót, mert egyszerűen elviselhetetlen, ilyen melegben meg még inkább megragadnak a káros anyagok. másrészt ha itt Budapesten (máshol nem tudom milyen a helyzet) normálisan működne a tömegközlekedés (értsd: a buszok/villamosok/stb. nem késnének, nem lenne csúcsidőben túlzsúfoltság, lenne még egy pár metróvonal, összehangoltabbak lennének a csatlakozások; nem utolsó sorban olcsóbb lenne), akkor lehet többen elgondolkoznának azon hogy autó helyett inkább buszozzanak. amikor kimarad egy-két járat, vagy a sofőr csak heccből nem áll meg, sokkal szívesebben mennék kocsival, akármennyire is légszennyező, de más kérdés hogy nem engedhetem meg magamnak.
    a rövidebb utakra meg marad a bicikli. ja, majdnem elfelejtettem: hosszabb útra, tehát pl a városon keresztül biciklivel menni életveszélyes! velem előfordult már hogy bicikliúton jött szembe egy helyes kis suzuki. ilyenkor azon agyalok lehet mégis kéne egy kocsira összekaparnom egy kis pénzt.
    a környezetbarát technológiák viszont szerencsére terjednek (bár még elég lassan), mert az autógyártók meglátták a benne rejlő lehetőségeket. nem egy bioüzemanyaggal működő típus van már a világon, csak sajnos Mo. szokás szerint le van maradva mindennel.