• RealPhoenixx
    Caro: orulok hogy valaki meg tudja kulonboztetni, hogy ki a valodi programozo :)

Es ezzel olyan mertekig egyetertek, hogy en az adatbazis kezelesekkel foglalkozokat **ba mertekben nem sorolom a programozok koze, s hasonlo okokbol kiesik sok mas illeto ilyen formaban az en ertelmezesemben a programozok korebol.

Ha en programozot keresnek, igy allnek a dologhoz.

Vagyis az allas hirdetesek java szamomra felrevezeto, es sokszor uninformativ.

Kovetkezo teny:
    Van valami torveny, ami szabalyozza azt, hogy milyen cegeknek kell allast hirdetni, igy ezek a cegek hirdetnek ha kell, ha nem, viszont sok embernek torest okoznak, egyfelol idokiesest, masfelol onismeretit, vagyis erkolcsit is.
    Ezt egyik ilyen ceg sem teriti.

PL: GRAPHISOFT
    elmentem allas interjura, a tesztek utan jott 5 ember, es veluk kellett szakmailag beszelgetni, aszem nem is kell emlitsem, hogy a szakmai beszelgetesbol szamomra egyertelmuve valt hogy az egyik ugymond fo programozojuknak igazabol nincs is lovese sokmindenhez, de lenyegtelen, majd vegul jott az angolul valo tarsalgas, meg egy kifogas:
    jo jo, de van meg mit csiszolni az angol tudason, etc, szval menjek 1 ev mulva, etc
    Majd mikor elkullogtam a cegtol, lent hallottam amint az ott dolgozok a szunetukben kis csoportban beszelgetnek, es felig meddig szoba elegyedtem veluk, majd kiderult hogy valojaban kozel legalabb 50 embert akarnak elbocsajtani, mert penzugyi problemaja van a cegnek, szval egy kicsit ez visszaadta az onbizalmam, de amugy ha ezt nem tudom meg akkor .......

Evekkel kesobb, ~1,5 evvel ezelott az allas borzen beszeltem a Graphisoft egyik vezetojevel, egesz pontosan Varkonyi Viktorral.
    Elmondtam mivel foglalkozom, etc, erre valasz:
    hu ez kell, hu ez jo, huha tegye el a nevjegykartyamat, majd beszelunk telefonon es konzultaljunk, etc
    Nemsokkal kesobb elkezdtem hivogatni, a telcsit nem vette fel, vagy csak a titkarnoje vette fel, es igy tovabb, folyamatosan ment a felre rizsa hogy most ezert nem most azert nem, ment ez kb 2 honapig, majd mondtam leejtem a temat.

Na mondom oke, jott az idei allasborze, megyek, jeeeee Graphisoft, na mondom erdeklodom megint.
    Jonapot, Varkonyi ur??
    trallala....., lenyeg: o nem lesz, de egy szinten vezeto beosztasu programozo lesz holnap, szval menjek nyugodtan.
    Mentem masnap: jonapot, jonapot
    Elkezdtem beszelgetni az illetovel, majd: hu de jo dolog ez, huha, huha.
    Majd szobajott hogy tavaly Varkonyi Viktorral en mar beszeltem errol, etc.
    Elmondtam hogy telefonok, stb.
    Nah o regisztralja az esetet, es hagyjak uzenetet:
    Nah mondom oke, uzenet:
    Varkonyi ur legyen szives hivjon fel, telszamom ....., amennyiben ez a tema valoban erdekes es perspektivikus a Graphisoftnak.

Azota is hiv.

Tehat megbizhatatlan es tobbnyire alacsony szintu szaktudasu szemelyek szep szammal vannak a Graphisoftnal.

Tanacs: szerezz oda ismerettseget, kerulj oda, es el leszel mint hal a vizben a nagy semmi tudassal, mert szamomra ez csapodott le az egesz esetbol

NB: csak tanulsagkent irtam le ezt az esetet mindenki szamara