haxoror#104
MI ha jól tudom még nincs, csak elképzelések vannak hogy hogyan lehetne csinálni egyet és a neuronháló ezek közül egy, pont a legkézenfekvőbb mert egy létező rendszert (emberi agy) utánoz le de ez még nem azt jelenti hogy hosszú távon is ez lesz a bevált recept, attól hogy nálunk remekül működik még könnyen lehet hogy más módszerrel is el lehet érni ugyan azt a célt, sőt...
"És nem lehet pontosan tudni, mi történik belül. Be lehet építeni védelmi mechanizmusokat, de azok adott esetben csődöt mondhatnak."
Mondom, aki ilyet épít és bármilyen "hatalmat" ad a kezébe az felelőtlen.
Nem, nem olyan :)
A pacemakerrel azt akartam bemutatni hogy egy olyan eszköz ami véglegesen és elválaszthatatlanul az emberi szervezet részévé válik így az általa nyújtott extra tulajdonság se ideiglenes, az autó és a hidraulikus markoló nem ilyen.
Amikor ránézel egy sofőrre azt mondod hogy "ott az ember az autóban", amikor ránézel egy peacemakeresre ott már nem különíted el a gépet az embertől hanem egységként kezeled őket.
Ha rájövünk majd egyszer hogy pontosan hogyan is tárolja az agy a már megszerzett tudást onnantól lehetségessé válik hogy tanulási folyamat nélkül is bővithessük azt, nem, nem tudom megmondani hogy pontosan ennek mi lesz a módszere de semmi okom sincs arra hogy az egészet elképzelhetetlennek tartsam.
Persze ez nem 50 éven belül fog megvalósulni.