SG: Zalaegerszeg
-
No, hát a tudosítás. Remélem valaki rám tudd cáfolni. Elöször is, a beigért parádéból, felvonulásból, és főleg a hatalmas fiesztából én semmit nem kaptam, láttam, tapasztaltam. Lehet hogy volt valami odakint, de ha igen, akkor több mint 1 órás csuszással. Tehát programokról nem tudok beszélni, pedig elég sokat kint voltam. A Kossuth útca forgalma sem volt lezárva szóval bármifajta felvonulást ott szerintem eleve ki lehet zárni.
Viszont ami volt:
4-5 sátorocska, néhány pad. Az egyik sátorban a Vöröskék zenéltek. Nem sértésképpen mondom a következőket, előre jelzem! Szóval nyomorékok, törpék, születet rendelleneséggel élők zenélgettek tolószékben vagy anélkül. Gitárféle, dobféle, szintetizátor. El lehetett hallgatni, de rájuk nézni inkább volt szivfacsaró, mint vidám.
Aztán volt két leányka, egy asztalra helyezett ősi magyar húros zenevacakkal, amit pengettek és népdalokat énekeltek. Kb 1-2 ember volt elöttük. Engem negyed percig sem tudott lekötni a dolog.
Voltak 6-8-11 (?) éves kisgyermekek harmonikával, kik a tüző napon ültek és néha megmozgatták a cuccost.
Jha, és az indiánok. Beöltözve tollakba és énekeltek, zenéltek. Program hijján őket nézegettem. Hja meg lehetett volna a Mogyis céget képviselőkkel beszélgetni meg rajzolgatni nekik képeket. Hurrá.
Hogy épp ésszel birjam, gondoltam megnézem, milyen csemegét és innivalót lehet szerezni. A parázson sült kürtös kalács árára nem emlékszem, de tudom hogy a pénztárcámat a keblemre ölelve menekültem el onnan. El a sörsátorig. Mikor megláttam a 200-240 (?) Forint kiirást megörültem. Aztán kiderült hogy annyi egy pohár. A korsó 350 vagy 400 forint volt. Borsodi. Csapolt. Müanyagpohárba.
Hát mit ne mondjak, a látottak és tapasztaltak alapján az eddigi legszánalmasabb fesztivál amin voltam.
De utána legalább jó volt a kocsmatúra :) Graboba barna sör, ami után oylan hasfájás jött rám, hogy az csuda (nem mondom hogy az volt az oka, bár ki tudja). Szerencsére haver úgy gondolta ezt égetett szesszel kell gyógyítani, ő majd fedezi gyógyulásom költségeit. Egy gyors kör a Kikötőbe majd a Sárkányba. Nem számolom mennyi pénzt hagyott ott rám, de legalább jó zenét halglattunk (álltalában) és felfaltuk a Sárkány söröző ropikészletét. Ugyanis whiskys pohárkákba raktak ki a vendégeknek fogyasztásra jó sokat. Nem tudom hány zacskónyit tüntettünk el. Ezzel probáltuk egyensúlyba hozni az elköltött forintokat a gyomrunkba kerülendő ételel és itallal :D
A lényeg viszont az, hogy én erre többet ki nem nézek. Még a végén elfogy a haverom pénze :)) (bár a pultos csajszi meg a táncikáló lányok látványáért a kocsmába, megérte. De a dísztért akkor is kikerülöm)
No, tényleg remélem hogy a fesztiválról szóló írásomat valaki meg tudja cáfolni, hogy nem, nem is igy van!