BlackRose#87
Hehe elfelejtetted Helmut Panke-t a BMW AG-től és van egy JPMorgan Chase f@szi is a boardban...
Különben az ég világon mi a gond itt, hogyan lenne együttműködés és tapasztalat, hogy ha csak akárki lenne az igazgatótanácsban. Habár vannak olyanok is akik elég lennt kezdték... persze el kell ismerni, hogy nem egy általánossan egyszerű dolog odáig jutni. Persze ez mind az én libertariánusi szabadpiaci szabadkapitalista felfogásom szemszögéből, ja és persze annak a tudatában, hogy lehet, hogy tévedek, de még eddig nem tapasztaltam erre irányuló bizonyítékokat, parsze sosem késő :)
Ami pedig az USA jogrendszerét illeti, hát nem is mondtam, hogy tökéletes, mert közel sem olyan, de csiszoltabb az biztos, pl. Security Exchange Act of 1934 meg hasonló sőt vénebb és kicsiszolt törvények (persze ez statutary law ami inkább közelebb áll a kontinentális törvényekhez), de ilyent nehéz találni máshol... mindenesetre tanulni kellene egymástól nem pedig lesemmizni a másikét, gondolom, hogy van az USA-nak is mit ellesni az EU-ból és sokszor ezt teszi is, de az EU-nak a stabil kormányzás, jogrendszer terén azért szintén lenne mit tanulnia egy 220 éve működő és folyamatossan (nem kis kihivásokkal szembeszálló) de fennálló rendszertől.