"a baj csak ott van, hogy az EU törvények olyan kétértelműek (ezt nem én mondom, hanem elismert jogászok), hogy esetenként lehet jobbra is és balra is dönteni, és ezt még jobban megnagyítja a kontinentális rendszer az a tulajdonsága, hogy hasonló eseteknél nem alkalmazzák a múlt eseteinek végeredményét, mint pl. az USA jogrendszerében (Johnes v. USA vagy hasonló). "
Gondolom ezt azért írod, mert az USA jogrendszere meg teljesen egységes, akár minden államban.;)
Lehet, hogy a bíróság nem ugyan úgy dönt két esetben, de az amcsiba is csak akkor, ha a bíróság precedensnek fogja fel azt amit a védő felhoz, mert ha az ügyésznek ad igazat, akkor meg más precedens alapján teljesen máshogy dönt. Márpedeig kismillió precedens létezik, azokat aztán böngészheted, márpedig a mai világban meg exponenciálisan emelkedik az esetek száma, nálunk viszont van néhány tv könyv azt kész, még ha kétértelműek is.
"nem a büntetés miatt, azt baromságnak tartom, főleg, hogy ha a bíróság is úgy dönt akkor azt az MS az EU felhasználokkal fogja megfizettetni."
Ha meg lenne legalább egy versenytársa akkor viszont nem merné, nehogy vásárlókat veszítsen. Szerintem addig fogják szopatni, ha az amcsi bíróság nem hajlandó feldarabolni az egész monstrumot, amig egyszerüen annyira le nem gyengítik a pozícióit, hogy valaki be tudjon törni a piacra.
"mig Randy nevű barátom akinek csupán 500 MS részvénye van (kb. 1500 USD osztalék) elment egy kis tengeri nyaralásra egy luxushajón - nem kell sajnálni ugyanis a pasi egy keményen dolgozó ember akinek még nincs saját lakása sem,"
És akkor most sírjunk?;)
Ez a gyurcsány épp most borult be az agyába, a benzin az egekben -de az amcsi benzin még mindíg 3-4X olcsóbb mint itt- ja és nekem sincs lakásom, pedig azért vénségemre végighajtaják velem a 8 órát -legalább is megpróbálják;)))
Politikusok? Hmmm
Bilgécc egyik felmenője valami szenátor vgy mi volt, a másik a nemzeti bank helyettes igazgatója, apja híres jogász stb! Magániskolába járt meg a Harvardra.
Ugye a nép egyszerű fia, aki a semmiből kűzdötte fel magát, tisztán a képességeire tehetségére és kitartására hagyatkozva.;)))
Magyarországon kb a Kóka a megfelelője.
M$ fanok ez a ti példaképetek!