• sonicXX
    Én például egyelőre wint használok mert a szempontjaimnak egyelőre ez felel meg leginkább. Ettől függetlenül nem rajongok érte, az M$-ért meg egyáltalalán nem. Felhasználom. Nem több. Persze pár éve engem is elfogott a Linux-láz, és 2 évig használtam is win mellett, de letettem róla mert túl kényelmetlen volt és túl sokat kellett babrálni - igen, gyarló vagyok, ilyen az ember. Azóta egyelőre várakozó állásponton vagyok Linux kapcsán, de újra és egyreinkább érlelődik bennem a gondolat, hogy valamilyen formában (valszleg egy live OS formájában, vagy emu alatt) újra megnézem, hogy maga a rendszer és a szoftverbázisa ellépett-e abba az irányba, hogy nekem megérje a használata, és ne hátráltasson a munkám végzésében. Van pár GPL-es sw amit nagyon kedvelek, ilyen a GIMP például amit 5 éve használok már kb. Hiába van fent a Photoshop a gépemen, a desktopon már szinte porosodik az ikonja - hasztalan a számomra, mert egy jólbevált és általam kellően ismert sw-vel nem veheti fel a harcot a gépemen, valszleg purgálni is fogom mert csak a helyet zabálja a hd-ről. Igazából bajom nekem a Linux sw bázisával volt. Nem a méretéről beszélek, hanem a minőségéről. Ez alól például kivételt képezett már akkoriban is a GIMP, azóta is használom és ahol csak megfordulok és szóbakerül a grafikai téma, mindenkinek elmondom a (pozitív) véleményemet. Arra várok hogy lássam, a többi nekem fontos GPL-es cucc is legalább megközelítse a GIMP használhatóságát. Akkor váltani fogok. Gondolkodás nélkül és azonnal.