"Minden nagyon szép minden nagyon jó mindennel meg vagyok elégedve" ja és "ez a lehető világok legjobbika" legalább is ami az USÁt illeti.
;))))
Miért gondolod, hogy az a rendszer ami kialakult nevezetesen ez a globalista monopol kapitalizmus olyan űber fasza lenne?
Ha már olyan liberalista hívő vagy annak nem az felelne meg jobban, ha egy adott piacon viszonyéag sok cég verseng egymással és télleg az vezeti a piacot, amelyik alegjobb termékkel a legjobban kielégíti a fogyasztót?
Ehelyett ugyan azt mondod, hogy persze te abszolút liberalista vagy de az amcsi rencer a legjobb.
Csak hát az nem liberális!
Én vitatkoznék a felfogásoddal: egy cégnél rengetegen dolgoznak, de az hogy a cég mennyire nyereséges és mennyi profitot termel valójában csak a pénzügyeseket érdekli.
A többiek azért vannak ott mert azt csinálják amit szeretnek, meg amihez értenek.
Ha van egy nem túl szelektív piac akkor egy cégnek csak arra kell vigyáznia, hogy túléljen, és hogy esetleg a stratégiai célkitűzéseket is megvalósítsák.
De amint megjelennek olyan vadbarmok mint a M$ akik kakukk módjára kitúrnak mindenkit, abban a pillanatban a létezés érdemmé válik, amiben egyre kevesebben részesülnek.
Az evolúció nem azért kreatív mert csak a legjobb maradhat (ami nem igaz), hanem mert mindíg van kelleő változatosság amiből lehet válogatni.
Ez a különbség a liberális kapitalizmus, aminek elvileg te olyan nagy híve vagy és a monopolisztikus rendszerek között.
Szerintem.
Részvények: szal az igazgatótanácsnak van 13%-a, végül is nem sok, feltéve ha van valaki rajtuk kívül is aki legalább ennyivel rendelkezik, és határozott a M$ vezetéséhez képest alterbnatív elképzeléssel rendelkezik. Mert ha nincs ilyen akkor ez a 13% bőségesen elég, hogy azt csináljanak amit akarnak, és persze hogy mindíg őket vagy azt válasszon be a közgyőlés akit ők is akarnak, nem gondolod?