Komolytalan#82
"Nem tudom, mi közöm lenne Tomcanhez. Én nem konkrétan az Oláh Action-ra utaltam akkor, amikor lehúztam a komát."
Ő annyit mondott az Oláh Actionről - ami igaz is - hogy ha nem cikkeztek volna róla, akkor maradt volna az ami 2005 előtt is volt: abszúlt marginális játék, pár 100 játékossal. Ez a játék viszont már ma is sokkal komolyabb rajongótáborral rendelkezik romániában.
"Egy számítógépes játék nem lesz meghatározó a nemzeti identitástudatban, és főleg nem a magyargyűlöletben, hülyeségeket írsz."
Ha téged megölnek, az nem lesz meghatározó Magyarország születéspolitikájában. Azért gondolom inkább élni szeretnél. Nyilván nem emiatt fogják verni a magyarokat, mert verik azokat anélkül is. De ha mondjuk 3 magyarral többet fognak megölni a játék miatt, akkor ezt a játékot be kell tiltani. Annak ellenére, hogy 3 a milliónyi romániai magyarságnak csak elenyésző töredéke, és nem befolyásolja sem a nemzeti identitást, sem semmit se. Na ki ír hülyeségeket?
"A játék célközönsége nem kompetens a politikai témákban."
Azok a bizonyos bányászok se voltak azok...
"Hiába mondod azt, hogy a fiatal generációkat ezzel a programmal újabb gyűlölködésre lehet késztetni. Nem igaz. Aki gyűlölködik, az nem ettől fog még inkább, és aki nem, az nem ettől nem fog."
Ez egy kijelentés, amit semmivel sem támasztasz alá. Szerintem kérdezz meg egy szakembert, mondjuk egy pszichológust, hogy a gyűlöletkeltés az fokozza-e a fogékonyak (románia 80%-a) körében a gyűlöletet vagy sem.
"Ha "ez a játék" elegendő arra, hogy bármit befolyásoljon, akkor az csak azért van, mert a kiválóan eszes újságíró barátaink egy csóri senkikből álló programozóbrigádnak olyan marketingerőt adtak, hogy már mindenki róluk beszél."
A baj az, hogy ezt a játékot kb annyira várják Romániában, mint nálunk anno az Imperium Galacticát. Tehát az hogy az újságírók adtak neki plusz hírverést az csak Magyarországra igaz, romániára nem.
"Most itt anyázik X magyar, erre örül magának Y román, és tessék, így már valóban okozhat károkat."
Mert ha X magyar csendben volna, és Y román jövő héten átvágná pár magyar (igaz romániában élő, de magyar) torkát, akkor az jobb volna?
"Bármilyen olyan gazdasági, illetve gazdaságpolitikai, esetleg diplomáciai lépés, ami országokon átívelő páneurópai vonatkozásokat von maga után, abba beleszólása van az EUnak."
Persze, meg pl a költségvetési konvergencia programba is beleszólása van, látszik is mennyire veszi őket komolyan Magyarország. EUban kb 0 állam kapott még EU szintű szankciókat.
"És a milyen magyar vagy te kérdésedre: még egyszer elmondanám, sokkal többet árt az, hogy éppen (most te is, én is) generálják az ingyenreklámot egy egyébként low-end PC-játéknak, mint az, hogy van egy szar valahol, amivel magyarokat lehet irtani. Remélem így már leesett a tantusz."
Lásd kivel van dolgom, elfogadom ezt a gyenge védekezést, bár erősen kilóg a lóláb.