Morden23#78
Nem tudom, mi közöm lenne Tomcanhez. Én nem konkrétan az Oláh Action-ra utaltam akkor, amikor lehúztam a komát. Sőt, még azt sem, amit képvisel, hanem AHOGYAN teszi mindezt.
Egy számítógépes játék nem lesz meghatározó a nemzeti identitástudatban, és főleg nem a magyargyűlöletben, hülyeségeket írsz.
A játék célközönsége nem kompetens a politikai témákban. Hiába mondod azt, hogy a fiatal generációkat ezzel a programmal újabb gyűlölködésre lehet késztetni. Nem igaz. Aki gyűlölködik, az nem ettől fog még inkább, és aki nem, az nem ettől nem fog.
Ha "ez a játék" elegendő arra, hogy bármit befolyásoljon, akkor az csak azért van, mert a kiválóan eszes újságíró barátaink egy csóri senkikből álló programozóbrigádnak olyan marketingerőt adtak, hogy már mindenki róluk beszél. Ezt lehetett volna azzal elkerülni, hogy nem lövik fel a bulvárrakétát. Most itt anyázik X magyar, erre örül magának Y román, és tessék, így már valóban okozhat károkat.
Bármilyen olyan gazdasági, illetve gazdaságpolitikai, esetleg diplomáciai lépés, ami országokon átívelő páneurópai vonatkozásokat von maga után, abba beleszólása van az EUnak. Mivel harmadik ország felé igen sok minden közös (ez a lényege a gazdasági és monetáris uniónak), ezért kereskedelempolitikai kérdésekbe van beleszólása megintcsak az EUnak.
És a milyen magyar vagy te kérdésedre: még egyszer elmondanám, sokkal többet árt az, hogy éppen (most te is, én is) generálják az ingyenreklámot egy egyébként low-end PC-játéknak, mint az, hogy van egy szar valahol, amivel magyarokat lehet irtani. Remélem így már leesett a tantusz.