• HUmanEmber41st
    Érdekes, h idézgetik :
    Magyarország legyen a magyaroké.
    Én ezt csak vitaindítónak szántam ( kérdőjel is van mögötte ugye).
    Nos én nem utálom a cigányokat, csak irritál az, h full hülyének néznek, mert a magyar az dolgozik, ők meg kapják a segélyt így is úgy is. Ami meg hiányzik az élethez, nos, azt meg "beszerzik".
    Az egész életfelfogásuk olyan, h nem akarnak sem tanulni, sem dolgozni. ( mert anélkül is meg lehet élni). Aki mégis tanulni , dolgozni akar azt teljesen kiközösítik maguk közül.
    Kérdem én, milyen munkát lehet vállalni 6-7 elemi végzettséggel ??? De az a legszomorúbb, h otthon sem késztetik tanulásra a gyerekeket, épp elllenkezőleg, bezserzési körutakra viszik. Esztergom Kertvárosban egész cigány város nőtt ki a Palatinus tó egyik partján. Ismerek elég sok szociális munkást, az Ált. Iskolában tanító tanárt, óvónőt.És látom őket nap mint nap, amikor a Posta előtt várják a postást 30-40 fős csoportokban...( mert délután lenne, mire odaér)

Szóval akkor kérdem én, hogyan lehet feloldani ezt az ellentmondást?
    Dolgozni akarok (mondja a cigány), de nem kapok munkát ( mert nincs meg a 8 ált. sem, írni olvasni sem tudok) ezért szegény vagyok és abból élek amiből tudok.
    A magyar állam meg azt mondja: tanuljatok dolgozzatok..