• Morden23
    #12
    Senki nem vitatja a wmv igencsak silány voltát, de akkor hozzá lehetne tenni, hogy nem egy gyatra formátumot ismerek még, ami igen elterjedt (pl. a mindenki által "imádott" mov).

    Szőrszálhasogatás ilyeneket említeni, hogy win messenger, meg játékok. Én speciel élből kiszedem a winmsgr-t, de sok ismerősöm használja, mert a melóhelyi gépre nem rakhatja fel az msn-t, a messenger meg alapban benne van, és azt tudja használni. A játékok meg lehet, hogy szarok azoknak, akik Oblivionoznak, de én azért már nem egy Premiere-es rendert pasziánszoztam végig:) maradjon csak a helyén. Amúgy is, valami kurvasok helyet foglal, és azok aztán tényleg csillió dollárt raknak az MS zsebébe.

    IE-t én sem kedvelem, de hozzá kell tenni, hogy a befolyó pénz igencsak esetleges, legalább annyira, mint a médiakiterjesztések esetében. Mivel ezek nem közvetlenül eladható termékek, csak a médium-felhasználási területről hajtják a pénzt (reklámok, filmelőzetesek, hírportálok, advert-ek, stb.). Persze ezekben gennyes sok pénz van, de a használatára senki nem kötelez. Értem ez alatt azt, hogy ha senki nem használná az IE-t, senki nem fizetne egy vasat sem azért, hogy az msn.com-on (vagy hol) legyenek az advert-jei. tehát mégis használják sokan, pedig a lehetőség mindenkinek adott, push the button, download.

    Kellékekben sincsen igazad, semmi baj nincsen egy számológéppel, meg néhány hasonló vacakkal. A f@szom fog minden ilyen kis gagyi, de mégis esetileg hasznos szarság miatt helyettesítő programokat leszedni.

    A grafikus felület meg lehet, hogy nem tetszik mindenkinek, de jóval többeknek nem tetszene anélkül. Menj, és kérj egy kocsit, kaszni nélkül, ugye.:)

    Egy szó, mint száz, nem az MS üzletpolitikáját sztárolom (bár más kérdés, hogy üzletpolitika sosem lehet gonosz, vagy jóságos, csak hatékony és nem hatékony, minden egyéb másodlagos), de nincsen ÉRDEMLEGES változás egy Media Player kikaparásától az egész mizériában.