Dél-Korea kitart a Windows korlátozása mellett
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
A nagyon alacsony (96kbps>😉 bitrátákra azért még mindig a realmedia a legjobb, és ez tény.
128 kbps körül a sorrend kb úgy néz ki:
1)h.264/theora(a h.264 általában élesebb, de néha nagyon elmosódik, fõleg képkockaváltáskor, amit a theora nem tesz)
2)divx
3)wmv(ennek teljesen fakók a színei, amellett még kockásabb a divxnél is)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Szemely szerint a quicktime az amit eltorolnek a fold szinerol😊
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Egyáltalán mihez hasonlítod?
Az emberek abból indulnak ki, hogy amit a neten néznek wmv-t az sz@r! Egyébként tényleg rossz a minõsége, de azt már nem tudják, hogy pont azért tudják nézni egy lassabb netkapcsolattal is.
Ugye nem egy divx/xvid dvd-ripet hasonlítasz egy pár kilobites wmv-vel? 😊
http://www.winportal.net
Es ha kell telepitem,ha nem kell, akkor nem.Szerintem mindenki jol jarna ezzel😊
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
És éppen ez a baj.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
MSnek fasza, mert Win kell a játékokhoz.
Játékkiadóknak fasza, mert nem kell elcseszniük manpower-t (és ezzel értékes pénzt, na meg idõt, ami ugye pénz), hogy több rendszerre megírják.
Ha megmosod a hátamat, én megmosom a tiédet.
Morden23:Senki sem nezi le az atlag felhasznalot,en csak azert ertek KICSIT jobban ho
zza,mert erdekelt,de amugy en sem vagyok jobb/rosszabb😊
Te rá vagy kényszerítve a felsorolt programok használatára? IE-t a Windows Update-en kívül sosem kell használnod, azt a 10 percet meg csak le tudod nyelni. Media Playert minek használni, ha nem használod a wmv-t? És ha feltételezzük, hogy alapvetõen szar ez a formátum, akkor azt is levonhatjuk, hogy a belõle fialt produktumok is szarok. Na bumm.
Egyszóval, nem vagy rákényszerítve semmire. Használhatsz Office helyett OpenO-t, használhatsz WMP helyett VLC-t, hanghoz mondjuk Winamp-ot, IE helyett FF-et, és biztos vagyok benne, hogy egy klassz kis számológépet is le lehet tölteni a Kellékek közé.
#25-re: Nem fájt. Kicsit sem. Ez egy megállapítás, ami ugyanúgy szólt mindenkinek, mint ahogyan senkinek sem. És ráadásul kurvára igaz is.
Nem a Microsoft-al van bajom, vagy konkrétan Gates-el, hanem azzal hogy szar termékekik vannak, és valamilyen szintem a felhasználók rá vannak kényszerítve a használatukra. Persze lehet jönni marketinggel meg hatékony üzletpolitikával, de ez csak egy marketingest tud lenyûgözni, engem nem.
Személy szerint, ha elvárnám, hogy mindenki tudja, amit én, sok ember kurva nagy bajban lenne. Ahogyan én is hasonlóan szopogatnék lefelé, ha elvárná tõlem egy matematikus, fizikus, kémikus, vagy még sok egyéb, hogy vágjam azt, amit õ vág. Sõt, õszintén? Kurvára zokon is venném...
Káros következmény elég szubjektív dolog. Neked elég káros következmény szerintem, ha kirúgnak, és egy jobb embert vesznek fel a helyedre, de ez még véletlenül sem káros a cégnek, ahol mindez történik.
Ezért mondom csupán, hogy csínyján kell bánni a semmitmondó kijelentésekkel, és nem feltételezni, hogy Bill Gates meg a Microsoft dolgozói démonok, meg patáslábú antikrisztusok, és az ítélet napján minden Windows-t futtató PC kitépi az elõtte ülõ user lelkét.
Ez nagyon frappáns mondat, csak nem (teljesen) igaz. Az üzletpolitika lehet törvénysértõ is, esetleg másokra nézve káros következményei lehetnek. Persze gondolom ez téged nem érdekel - legalábbis addig, amíg nem téged sért...
Valami ilyesmi maradt ki az en hozzaszolasombol is😊
Amugy az elso hozzaszolasom csak vicc/gunyolodas volt,nem komoly!
De közben nem volt lehetõség pl CD-rõl mp3 formátumba másolásra, csak wma-ba, movie makerben nem tudtál avi-ba vagy mpeg-be menteni, csak wmv-be. Azaz a M$ rájuk tukmálta a saját szaros formátumait... holott ezeknél minden más megoldás csak jobb lett volna a felhasználónak.
Szõrszálhasogatás ilyeneket említeni, hogy win messenger, meg játékok. Én speciel élbõl kiszedem a winmsgr-t, de sok ismerõsöm használja, mert a melóhelyi gépre nem rakhatja fel az msn-t, a messenger meg alapban benne van, és azt tudja használni. A játékok meg lehet, hogy szarok azoknak, akik Oblivionoznak, de én azért már nem egy Premiere-es rendert pasziánszoztam végig😊 maradjon csak a helyén. Amúgy is, valami kurvasok helyet foglal, és azok aztán tényleg csillió dollárt raknak az MS zsebébe.
IE-t én sem kedvelem, de hozzá kell tenni, hogy a befolyó pénz igencsak esetleges, legalább annyira, mint a médiakiterjesztések esetében. Mivel ezek nem közvetlenül eladható termékek, csak a médium-felhasználási területrõl hajtják a pénzt (reklámok, filmelõzetesek, hírportálok, advert-ek, stb.). Persze ezekben gennyes sok pénz van, de a használatára senki nem kötelez. Értem ez alatt azt, hogy ha senki nem használná az IE-t, senki nem fizetne egy vasat sem azért, hogy az msn.com-on (vagy hol) legyenek az advert-jei. tehát mégis használják sokan, pedig a lehetõség mindenkinek adott, push the button, download.
Kellékekben sincsen igazad, semmi baj nincsen egy számológéppel, meg néhány hasonló vacakkal. A f@szom fog minden ilyen kis gagyi, de mégis esetileg hasznos szarság miatt helyettesítõ programokat leszedni.
A grafikus felület meg lehet, hogy nem tetszik mindenkinek, de jóval többeknek nem tetszene anélkül. Menj, és kérj egy kocsit, kaszni nélkül, ugye.😊
Egy szó, mint száz, nem az MS üzletpolitikáját sztárolom (bár más kérdés, hogy üzletpolitika sosem lehet gonosz, vagy jóságos, csak hatékony és nem hatékony, minden egyéb másodlagos), de nincsen ÉRDEMLEGES változás egy Media Player kikaparásától az egész mizériában.
"Azt meg ki ne találja már senki, hogy nekik a felhasználó a legfontosabb... Nekik az a legfontosabb, hogy minden versenytársat két lábbal tiporjanak el még idejében, mielõtt azok megerõsödnek."
Maximalisan egyetertek,de lassuk be minden nagy ceg ezt csinalja es ha a kicsik lennenek a nagyok,azok is ezt csinalnak!Persze ettol meg gusztustalan!
DE itt nem a codecekrol van szo hanem a media playerrol(is) es bizony azt nagyon sok (talan az osszes hozzanemerto)hasznalja/hasznalta!
No marmost,erre lehet mondani,hogy tessek a mocskos microsoft miatt van ez,de nekik igenis ez igy nagyon kenyelmes volt,nem kellett (volna) telepiteni mas lejatszot(azert1-2 masikat felraktam😊) ami -mivel nem nagyon ertenek hozza-roppant problemas lett volna nekik!
Caro-nak van igaza, ezzel megint a M$ gazdagodik, és nem azért mert õk jobbat alkottak volna. Mindenki tudja hogy a wma és wmv formátumok szar minõséget adnak, ráadásul M$ be akarja vezetni a saját képformátumát a JPG alternatívájaként, holott bizonyítottan rosszabb mint a JPG, és az a legijjesztõbb, hogy az M$-nek az eddigi politikáját alkalmazva van is rá esélye, hogy elterjessze azt is.
Azt meg ki ne találja már senki, hogy nekik a felhasználó a legfontosabb... Nekik az a legfontosabb, hogy minden versenytársat két lábbal tiporjanak el még idejében, mielõtt azok megerõsödnek.
A VLC sem tudja lejátszani a WMV3-at, és fõleg nem a DRM-es formátumokat(bár van amit tud törni, de nem mindent).
Magyarán attól, hogy kiszedik a médialejátszót, nem tesznek jót senkivel sem.
Nekem, aki szintén VLC-t használok, nem tennének jót vele, meg rosszat sem. Magyarán nekem egál.
Másnak, aki mondjuk annyit sem ért a gépekhez, mint én a kvantumfizikához, szintén nem tesznek jót, mert rákényszerítik arra, hogy idõt töltsön helyettesítõ termék keresésével, holott õ ezt nem akarja (ha akarja, már megkereste, mint én).
Fizetõs kodekeket nyilván nem lehet belepakolni, de az összes publikus dekódoló algoritmusú kodeket elég lenne.
Vagy ahogy mondtam szedjék ki a wma és a wmv támogatást.
Egyébként ugyanazon az áron jó hogy nem kell senkinek. Adják olcsóbban, és ne lehessen az N verzióra Media Playert telepíteni.
De ez a MS-nak nem érdeke, mert pont a Media Player segítségével tudta kiépíteni a mostani wma/wmv birodalmát, amibõl egy rakás pénzt szed össze.
Ha nagy mennyiségben elterjednének alternatív lejátszók, akkor senkinek sem kéne a wma meg a wmv.
Soha nem maga a Media Player és a Direct Show kodekrendszer volt a kérdés, hanem megint a monopóliummal való visszaélés, mint sok más esetben.
Aki ezt nem látja be, azt sajnálom.
Ha kiszednék belõle a wmpt azt az eredményezné hogy többen jobbat találnának,és pedig ez a vásárlók érdeke.
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
nemcsak, hogy azt szüntette meg, de az egész mediaplayert kivette, amirõl persze kiderült, hogy ismét csak egy nagy marhaság volt, mert a kutyának nem kell anélkül.
"vagy az összes többi kodeket is integrálja a lejátszójába"
és ki dönti el melyik kerül bele és melyik marad ki? ki frissiti utána?
Ez csak a szokásos pénzbeszedéses próbálkozás nulla szakmai vagy fogyasztóvédelmi haszonnal.
a) vagy megszüntesse a wma és a wmv beépített támogatását
b) vagy az összes többi kodeket is integrálja a lejátszójába
Egyik sem kerülne neki semmibe.