• Encore
    Kipróbáltam a játékot és gondoltam írok egy kis véleményt.

Már régóta vártam egy olyan játékra, ami a középkorban játszódik, de nem fanatasy, mert azt sajnos nem kedvelem annyira.
    A grafika nagyon szép és szerencsére egy közepes gépen is elfut maxon. A játék irányítása szintén eltalált, ám a harcrendszerrel nem vagyok kibékülve. Kb a játék felénél kezdenek el komolyabb számban jönni az ellenek és ott már nem nagyon kellett taktikázni. Két gombot (néha egy harmadikat) nyomtam felváltva és simán lekaszáltam egy kisebb sereget. Pedig eleinte még taktikázva harcoltam, néztem ki mikor készül támadni, stb.. Maga a hangulat szintén hagy kivánnivalót maga után. Nekem az egész "világ" túl mesterkéltnek tűnt, sajnos nem tudom miért. De valahogy nem éreztem élettel telinek a városokat. Nem biztos, hogy attól lesz valami élettel teli, hogy telepakoljuk NPCkel. De az is lehet hogy csak azért érzem ezt, mert nem nagyon szeretem az Unrel Engine 3-at, szerintem túl műanyag hatása van minden játéknak, ami ezzel készül. A lényeg, hogy a hangulat nem volt olyan, amilyen lehetett volna.

Aztán voltak apróbb zavaró tényezők, mint például, hogy bizonyos elemek minden városban ugyanazok. Például a két utolsó város bejáratánál őrök állnak, de jobbra fel lehet kapaszkodni egy rúdra és az őrök feje felett be lehet sunnyogni... Szóval ugyanazok az elemek különböző városban. És itt jött elő a másik gondom is, hogy a városok közt nem látok nagy különbséget. Az akkori városok gondolom elég egyfomra felépítésüek voltak, de a játékban abszolút nem éreztem különbséget köztük, ennyi erővel akár egy nagy városban is játszódhatott volna. Valami változatosság kellett volna a városokba. Zavaró volt, hogy a játék azzal próbálta nehezíteni a dolgom a későbbiekben, hogy a tetők tele voltak őrszemekkel és ha megláttak, már a nyakamba volt a fél város.

A legnagyobb negatívum azonban a sokak által elmondott ismétlődés volt. Az első két órában jól szórakoztam a fentebb leírt apróságok ellenére is, de mikor többedjére kaptam ugyanazt a küldetést, akkor unalomba fullad az egész. Hiába próbál szabadságérzetet adni a játék, mégis úgy érzem, hogy bizony kötött az egész játékmenet. Kb úgy, mint a STALKERben. Vannak mellékküldik, de csak azt érdemes megcsinálni, ami feltétlen szükséges, a többi nem éri meg foglalkozni vele. A célpontot csak egyféleképpen lehet elintézni, csak egyféleképp lehet társalgást kihallgatni, tehát a négyféle küldetés állandó jelleggel ismétlődik. Ha legalább a gyilkoláshoz szabadkezet kapnék, de így... Minimális fizika kellett volna, felkapnék egy nagyobb követ és mondjuk fentről fejbenyomnám a célpontot.. vagy Hitmanesen felvehetném mások uniformisát és belopakodhatnék hozzájuk. Szóval a szabadságérzet nem igazán jött át, sem a hangulat. A fiatalabb korosztálynak biztos nagy élmény a játék, de engem nem nyűgözött le. Mindezek ellenére vannak előnyei és az AC egy jó játék (inkább a közepes és a jó között ingadozik), de messze nem kiemelkedő. Ha pontozni kéne, akkor nem tudom, hogy hatot vagy hetet adnék-e rá. Azt hiszem, inkább hat és felet. 6.5/10