Nem ez a lényege a mondandómnak. Egy bérgyilkosos-lopakodós játékban egyáltalán nem szeretnék olyan jelenetet látni, mint az "újkori" Prince of Persia játékokban, hogy egyszerre hatan rontanak rám - hacsak nem baszok el valamit...
Magyarán én annak örültem volna, ha ez a játék több hasonlóságot mutat a Hitman, Splinter Cell, Thief, Szmerty Spionám játékokkal, de úgy látszik erre vajmi kevés lehetőség kínálkozik, hisz hiába akarna bárki is lopakodni, észrevétlenül ügyeskedni, ha ilyen PoP-os szkriptelt jeleneteket kényszerítenek a játékosra...
Igazán kár, mert érdekes lett volna egy ilyen játék a középkori Közel-Kelet kereszteshadjáratok dúlta helyszínein, de ezek szerint nagyobb a kereslet a PoP-os, túlzott akrobatikus ugra-bugra, ellenségáradattal megfűszerezett natúr-akciós játékmenetre.
("újkori" alatt a pár éve felmelegített PoP sorozat darabjait értem, amikre jellemző az ilyesfajta ellenségáradat - szóval nem az első két PoP játék a '90-es évek eljéről, és nem is a 3D a '90-es évek végéről...)