NHL 2007
  • Lance231
    A cserékről csak annyit (kezdjük az elején):
    - a kapus általában állandó, csak akkor cserélik le, ha sok gólt kap. Ha néhány perccel meccs vége előtt vezet az ellenfél 1 góllal, akkor a kapus helyett is behoznak egy mezőnyjátékost. Így üres lesz a kapu, de 6 emberrel támadhatnak minden mindegy alapon.
    - 4 támadósor és 3 védősor van, és meccs közben sorcserékkel játszanak. Egyszerre egy támadó- és egy védősor van a pályán. Egy támadósorban 3 ember van (C + 2 szélső), egy védősorban 2 ember van. Így egyszerre 5 mezőnyjátékos + 1 kapus játszik.
    - Így kiszámolhatod, hogy egy meccsre 2 kapust, 6 védőt, és 12 támadójátékost lehet nevezni, de ezeken kívül vannak még tartalékosok is a csapatnál, csak azok nem játszanak a meccsen.
    - a sorfelállások általában: 1.támadósor+1.védősor , 2.ts+2.vs , 3.ts+3.vs , 4.támadósor+1.védősor.
    - cserélni akkor szoktak, ha áll a játék, vagy ha ők támadnak
    - ha valaki megsérül a meccsen, beáll helyette valaki egy másik sorból, így ő nyilván két sorban is szerepelni fog a meccs végéig.
    - vannak külön összeállítások emberelőnyös/hátrányos szituációkra, és van kijelölve 5 játékos büntetőlövésre. (ők a 18 meccsre nevezett mezőnyjátékos közül kerülnek ki)
    - a támadósoroknál vannak különböző kategóriák. Például: a scoring line a legponterősebb sor (általában az első sor), a checking line-ban viszont erős, jól ütköző emberek vannak (jól jön az előny megtartására és az időhúzásra)

Most kb. ennyi jutott eszembe.
    Ja, én nem a játék, hanem a valóság alapján írtam le, de remélem, tudtam segíteni.