• Morden23
    #57
    Na, szűkítjük a kört.

    - Nem könnyebb gépelni. Ilyet, hogy egy gombot kell lenyomni. Ez olyan, mintha kivennék egyenként minden bagót egy cigisdobozból, mert egy szálat könnyebb felemelni, mint az egész dobozt. Ha valaki képes magára azt mondani, hogy tud gépelni, akkor még életében nem volt olyan siráma, hogy "ly helyett j-t akarok nyomni, mert annyira hatékony lennék akkor"
    - Nem kell szavanként megtanulni a dolgokat. A szavanként megtanulás az, amikor listát adnak a kezedbe. Francokat. Olvasni kell, írni kell, és a szavak látványát meg fogod szokni. Ha elégszer láttad az "olyan" szót, eszedbe sem jut elcseszni, mert bántja a szemedet.
    - Nem egyszerűsítés, azaz kb. akkora, mint amekkora fáradtságot az "ly" okoz a gépelőknek. A te példád szerint, mennyi idő egy magyarul tanulónak ezt mondani: 'Ha l után egy y-t látsz, akkor az egy "ly", de szard le, ugyanúgy ejtik, mint a "j"-t'....? Na, mennyi? Mert szerintem ennyi:)

    A szómagyarosításokat meg tényleg hagyjuk. Értelmes embernek eszébe sem jut használni őket (speciel számtech terén én angolul tanultam, mindig angol progikat használtam, főleg, mert nemigen volt magyarosítás ezekből; még a WIN-t meg az Office-t is angolul használom, mert rühellem a "fájl"-hoz hasonló meglepsiket).