10802156721287564357.jpg\"

TILOS az Off: 10802156721213620594.gif\" , a Flém: 10802156721213620607.gif\" ,és a Warez: \"\"

• unrealnoise
    Nem off, hanem összehasonlítás (és nem flamekeltés):

Engem most meglepett a PES 14. Mondom ezt úgy, hogy legutóbb PES-el sokat anno a 06-ossal tolam, és ott van a PS Vita-mon a FIFA 13, meg persze megvolt PS3-ra is.

Tegnap kipróbáltam a FIFA 14-et, alapjaiban véve profi, körítés meglesz megint, az új menü fasza, átlátható, modern, magyar, szép. A játékmenet érdekes, mert nem nyűgözött le annyira két-három játék után.

Ma felraktam a PES-t, mert pár helyen eléggé dícsérték:

Nos, játékmenet szempontjából sokkal jobban bejön első blikkre, mint a FIFA. Ez az amit nem gondoltam volna. Igazából abba sem akartam hagyni a játékot. Egyszerűen üt a fizika, a mozgás, az irányítás, minden nagyon jó. Komolyan. Tavaly próbáltam azért a PES 13 demot, attól nem estem hasra.

Más kérdés, hogy a PES 14-nek a menüje olyan ódivatú, hogy olyat még ember nem látott. Olyan "szar", mint a GT5-nek kábé, csak még annál is sokkal rosszabb. Csúnyák a gombok, a design elemek, egyszerűen vicc, hogy ennyire futja, amikor azért ebből is több millát adnak el...

És évről évre semmi fejlődés ilyen téren... Szégyen. A licensz oké, hogy nem "megvehető" jelenleg, nincs rá keretük, de egy normális UI nem pénz kérdése, ott már a felső vezetésben van a bibi, hogy valaki képes erre a szarra ismét rábólintani.

Ha a játékmenetet nem nézném, csak az UI-t, akkor a FIFA 14 kábé 7-10 évvel megelőzi a PES 14-et...

Most pedig ismét kipróbálom a FIFA 14-et, mert azt rendeltem elő PS3-ra, és merem remélni, hogy nem annyira gyenge a PES 14-hez képest, mint amennyire most nekem rémlik.

megj.: a játékosok hihetetlen szépek közelről, de ennek megvan az ára: az FPS úgy leesik ilyenkor, és úgy szaggat minden jelenet, mint az istennyila. Nem értem erre mi szükség van, de hát mondjuk hálistennek a gameplayt nem befolyásolja, viszont elég idegesítő... Majd a PS4-esemen talán nem lesz ilyen egy ideig...