-
Matte #35322 félreértettél, egyáltalán nem vagyok divathater.
Jó tizenévvel ezelőtt a fifával kezdődött a focis pályafutásom, őszintén bevallom, szerettem (99-2000-01). Aztán belefutottam a PES-be (3 volt az első, ha jól emlékszem), haverral nyomtuk egymás ellen, több élményt adott, mint a Fifa, szóval Peseztünk. Mellette, de inkább utána visszatértem a fifához, amíg el nem kezdte az EA azt, hogy x360 kapta az új engine-t, PC pedig rendre -szinte- ugyanazt a játékot évekig, de a gond az volt, hogy akkor a PES sem volt épp túl jónak nevezhető.
Most elértünk ugyanide: A Fifa13-at még megvettem, belevágtam 1000 (!) órát az onlineba, elvoltam vele, de haverral a PES-t toljuk, szimuláció-élmény tekintetében ég és föld a különbség, de mindkettőnek megvan a maga pozitívuma.
Viszont újra ugyanott vagyunk: Fifából kapjuk a tavalyit. Én őszintén örülök neki, ha ti látjátok benne a fejlődést, számomra ez csupán foltozgatás, ennyi az egész. Az, hogy elragadtatom magam ("rakás szar"), azt persze nem szabad komolyan venni, semmivel nem rosszabb, mint a 13. Sokkal persze nem is jobb, megvenni pedig eszembe se jutna (az igazi gond az, hogy ezt az üzletpolitikát az EA épp miattatok teheti meg újra és újra: mert megveszitek, de no offense, félre ne értsd, te pénzed, te döntésed). Meglátjuk a PES milyen lesz, de megint csak a tisztánlátás kedvéért: egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy Konamiék jó útra léptek, lehet, hogy egy bukás lesz, ahogy van. De azt van miért várnom. A Fifát nincs.
Az EA pedig sikeres kiadó, jónak maximum azok nevezik, akiknek fogalmuk nincs a játékvilágról (nehogy megsértődj, nincs ezzel semmi gond, engem se érdekel pl az autószerelés, nem is mondom, hogy a kilencvenes évek olasz autói márpedig milyen megbízhatóak. Ha esetleg érdekel, olvasgass), meg guglizz, találsz dögivel, különös tekintettel ajánlom a mikrotranzakciós dicséreteit.
De mondom, nincs ezzel gond, kinek-kinek a szája íze szerint (leszámítva, hogy ha a 14-et is viszik mint a cukrot a neve miatt, akkor a 15 is ugyanez a silány koppintás lesz, de még lehet, hogy a 16 is.)
Peace brada.