a PES-ben a futás animációja borzalmas, szerintem mindig is borzalmas volt, egyszerűen nincs köze a valósághoz, és nem értem, hogy miért nem tudják lemodellezni (szerintem nem akarják, japánok)
Passzal, irányokkal kevesebbszer volt gondom, mint fifában, az emberváltásos részt nem értem, azzal nálam nincs gond, gyakorlatilag úgy működik, mint fifában.
A cselezés viszont -szerintem- szintén egy borzadály, az vagy úgy van elbaszva ahogy van, vagy én vagyok béna, de fifában nem jelent gondot, így félve az előbbire tippelek.
Az új motor (bár ahogy keresgéltem, egyelőre csak az a rettenet Bayern-Bayern meccs van belőle) egyáltalán nem győzött meg: tényleg egy nagy műanyag az egész, ráadásul szerintem ronda is, de remélem hogy az még erősen pre-alpha verzió volt. (de ehhez hozzátartozik azért, hogy az említett patchel a PES13 oda-vissza veri a Fifa13-at grafikára, és lévén a Fifa nem változik, így a 14-et is)
Szóval félreértés nehogy essék: egyáltalán nem hibátlan a PES, de a focihoz sokkal több köze van a játékélménynek és még ezzel se lenne baj, ha az EA nem nyomná a szokásos okádék parasztvakítását (már megint). Konamiék legalább erőlködnek, persze simán lehet, hogy egy raklap szar lesz, de legalább próbálkoznak.