Nah, kipróbáltam én is a PC verziót. Rólam tudni kell, hogy FIFA fan vagyok, tehát elfogult. A Fifa 11 mellé simán fel tudtam telepíteni, az alant leírt registry átnevezős módszerrel. MIvel X-Box kontrollerem van, így az nem okozott gondot.
A játék sokat fejlődött az előző részhez képest. Itt az xboxos 11-re gondolok, a PC-s 11-hez képest meg persze már ég és föld kb.
A kapus sokkal jobban véd, és végre lábbal is, nem csak folyton vetődik.
Ismét könnyebb kiugrani egy csatárral a védő mellett, vége az übermensch védőknek (mint a boxos 11ben voltak).
A bíró jobb ütemben fújja be a félidőt stb.
A játék elején a mez választás nagyon jó, hogy mutatja 3d-ben. Régebben többször előfordult, hogy amit jó kombinációnak gondoltunk, a játék alatt pocsék volt, és léphettünk ki újra a menübe.
Az alakzatokban végre megszűnt, hogy a játékosok idióta pontszámokat kaptak, ha nem pont oda tettük őket, ahol a program gondolta, hogy jók. Most nagyjából a helyükre téve hozzák a maximális pontszámokat. Ez nagyon jó! Rengeteg idő el tudott menni eddig az állítgatással, és nem volt életszerű.
Az új taktikai védekezés. Háát...valószínűleg szokni kell, nekem nem sikerült 6-7 meccs alatt sem. Legjobban az zavar, hogy a második védő hívásához a jobb szemöldököt kell nyomni, nem a B-t. Márpedig én általában sprintelek a védővel, ami ugye bal ravasz. Egyszerre a bal ravasz és szemöldök nyomása nem esik kézre.
A másik zavaró, hogy B-vel (kapura rúgó gomb) kell odalépni. Többször egymás után nyomva előfordult, hogy sikeresen elpöcköltem, de a bepufferelte a következő gombnyomást, és így azonnal elbikázta a fenébe.
Inkább fogtam magam, és visszaállítottam a régi védekezési módot, úgy már nem kaptam ki world class szinten 5-1-ekre.
Összeségében: MUST HAVE! :)