Csak egy pár dolog, amiért jobban kedvelem a PES-t:
-Nincsen agyonszkriptelve az egész. A FIFA-ban régebben pl alig lehetett elvinni a kapus/ember mellett a labdát. Mostmár üggyel bajjal lehet, de nem az igazi! PES ezzel ellenben ténylegesen mutatja a szabadságot, hogy nem vagy kötött!
-Sokkal realisztikusabb passz/lövés-rendszer. Ha egy játékos jobb lábas, akkor nem fog ballal 30ról gól akasztani. Vagy...ha én laposan passzolok, akkor NEKEM AZ A KURVA LABDA MARADJON A FÖLDÖN, NE DADOGJON MEG SZÁLLJON A LEVEGŐBEN!!! Már meg sem említem, hogy illene belevinni egy 2009-es játékba, hogy passzolni BELSŐVEL szoktunk, nem külsővel meg csőrrel. Mondjuk ez már kivan küszöbölve a PS-es FIFÁ-ban.
A PES pedig mindezeket már PC-n is hordozza.
Ezek mind-mind apró dolgok, de számomra ez teszi a PES-t élvezetesebbé. Hogy lassan 1 éves a játék, és néha még mindig tud újdonságot szolgáltatni. Fifa sajnos, ha egyszer kiismered a gép gyengeségeit, bucira versz mindenkit :S
És nem mellesleg, énis pont FIFA2005-nél váltottam azt hiszem a PES5-re. Először kipróbáltam, hát mondom ez szar. Aztán egyre több és több meccset játszottam a játékkal, és rájöttem, hogy nekem jobban tetszik, mint a FIFA.