10802156721287564357.jpg\"

TILOS az Off: 10802156721213620594.gif\" , a Flém: 10802156721213620607.gif\" ,és a Warez: \"\"

• Breki33
    Patch az UEFA EURO 2008-hoz

Mint arról már a topikjában is írtam, sajnálatos módon a játékban összesen 15 csapat nem valós kereteikkel, pontosabban álnéven szerepel. Mint azt szintén említettem, poénból elkezdtem ezeket kijavítgatni. Nos, mostanra elkészült nagyjából a "patch". Annak ellenére, hogy mindössze a játékosok neveit cserélgettem le valós megfelelőikre, ebben most tényleg komolyabb munka van, ugyanis néha egyáltalán nem olyan egyszerű feladat kitalálni, kire is gondolhattak a készítők. Erről bárki meggyőződhet, ha megpróbálja akár csak az ismertebb holland vagy szerb csapat játékosait felismerni.

Ezért úgy döntöttem, itt teszem közzé a fájlt. A játék topikját úgyse olvassa a kutya se, itt meg talán nem kallódik majd el. Aki használni akarja, csupán ki kell tömörítenie, és bemásolnia alapértelmezett esetben a Documents and Settings / felhasználónév / My Documents / UEFA EURO 2008 / D. MY SQUADS könyvtárba (vagy ha ilyen könyvtár nincs ott, akkor létrehozni egyet). A játékon belül a szokásos Load opcióval tölthető be a fájl tartalma.

A továbbiakban néhány szó a technikai részletekről. A javított válogatottak listája:

Azerbajdzsán
    Fehéroroszország
    Feröer-szigetek
    Grúzia
    Hollandia
    Izland
    Kazahsztán
    Litvánia
    Luxemburg
    Macedónia
    Moldova
    Montenegró
    Örményország
    Szerbia
    Wales

Minden válogatott átlagosan 30-40 játékost tartalmaz, ez tehát összesen kb. 525 játékos. Ebből majdnem mindegyik javításra is került, jelenleg már csak 5 játékos hiányzik, azaz szerepel eredeti játékbeli nevével. Ezek:

Feröer-szigetek: Rick Ricksson
    Grúzia: Kvarkvare Manjgaladze
    Hollandia: Klaas Stompe
    Kazahsztán: Andrei Fastinev
    Örményország: Bardugh Kiramijian

Természetesen a patchet frissítem, amint rájövök a hiányzók identitására.

Sajnos a játék nem engedi kilenc karakternél hosszabb vezeték-, illetve keresztnevek alkalmazását, ezért bizonyos válogatottaknál nagyon sok a rövidítés. Ugyanakkor büszkén jelenthetem ki, hogy a latin betűket használó országok esetében, és azok közül is különösen Azerbajdzsánnál, a Feröer-szigeteknél, Izlandnál, Litvániánál és Moldovánál a mellékjeles betűket igyekeztem a lehető legpontosabban alkalmazni. A játék ebben szerencsére partner volt, mindössze három karaktert nem volt képes megjeleníteni, ezek az azeri kis ə, és nagy Ə, illetve a szintén azeri nagy İ. Előbbiek helyett az ilyenkor szokásos kis ä-t és nagy Ä-t használtam, utóbbit viszont kénytelen voltam I-ként hagyni.

Forrásként elsősorban az UEFA honlapján található kereteket és a Wikipediát használtam. A nevek kb. 90%-a ezek alapszintű alkalmazásával kideríthető, a maradék 10%-nál már szükség lehet a nem angol nyelvű Wikipediákra és egyéb klubok és szövetségek honlapjaira is.

A játék alapvetően valósághű olyan szempontból, hogy ugyan a játékosok fiktív néven szerepelnek, de a pozíciójuk, valamint a képességeik nagyságrendileg megfelelőek. Tehát például egy védő a játékban is általában védőként, esetleg középpályásként szerepel. Mindössze négy komoly hibát észleltem az átnevezések során. Három mezőnyjátékos kapusként szerepel a játékban. Ezek:

Azerbajdzsán: Jemdat Marmeladov -> Cämºid Mähärrämov
    Izland: Egill Jökullsson -> Eggert Jónsson
    Moldova: Eusebi Cobetaru -> Evgheni Cebotari

Eléggé furcsa hiba, pláne ilyen számban. A pozíciójukat én nem javítottam ki, ennyire nem akartam átírni a játékot. Mindenesetre könnyen megteheti bárki a fenti lista alapján. Valamint egy játékos másik válogatottban szerepel, mint ahova tartozik. Mentségül hozható fel, hogy ez az a Győrben játszó Bojan Brnoviæ, aki immár egyszeres montenegrói válogatott, de eredetileg valóban szerepelhetett volna a szerb csapatban is.

Végül pedig bemásolom ide érdekességképpen a holland válogatott keretének alakulását (a zárójel a születési évet jelöli). Ehhez hasonló listákat írtam a készítés közben:

Nico Nordholt (76) -> Mario Melchiot
    Daniel Mundo dos Santos (82) -> David Mendes da Silva
    Henk Kleynhans (80) -> Jan Kromkamp
    Jurgen Googstra (83) -> John Heitinga
    Pim Jonkers (78) -> Kew Jaliens
    Klaas Stompe (83) ->
    Jesper Nieuwenhuys (80) -> Joris Mathijsen
    Albert Peers (74) -> André Ooijer
    Hans Balabaster (81) -> Khalid Boulahrouz
    Vincent Banta (78) -> Wilfred Bouma
    Giuseppe de Horenbout (75) -> Giovanni van Bronckhorst
    Erwin Dominicus (86) -> Urby Emanuelson