Eurovíziós Dalfesztivál
-
ziasztok!
Ami tegnap éjjel történt az számomra még mindig annyira felkavaró hogy
saját gondolataimmal nem is tudnám elmondani.
Illetve csak káromkodás folyam lenne belőle.
Inkább beszéljen helyettem más.
"Na, akkor szólok...
Ez a verseny (mármint a kimenetele) NEM A ZENÉRŐL SZÓL. Ebből (is) látszik, szegény kis hazánknak mennyire nincsenek barátai, kapcsolatai, senkije. Gyakorlatilag úgy szarnak a fejünkre, mintha a térképen se lennénk. A volt Jugoszlávia és a volt SZU tagállamai, ill. egész Dél- és Észak-Európa nem győzött egymás országaira szavazgatni, még akkor is, ha olyan gyatra, idióta, elmebeteg jelenségek voltak színpadon, mint az a két piros paprikajancsi bohóc a korongecset hajukkal. Mik ezek? Szalajtott ápoltak? Merthogy nem zenészek, az tuti. Itt nem dalok voltak, hanem performance-ok. Minél idiótább valaki, annál jobb. Ez az egyik, a másik a már említett összefogás. Arra számítottam, látva (az egyébként háborús kapcsolatban álló) országok (pl. Kakukázus államai) egymás nyalását, hogy minket legalább a szlovákok, lengyelek nyomnak 1-2 ponttal. Láss csodát: a monarchiai emlékektől vezérelve a Sógoroktól, és CSAK A ROMÁN szavazóktól kaptunk egy kisebb adag pontocskát. Gyakorlatilag mindenki tojt Katira, de hangsúlyozom: NEM őrá, hanem Magyarországra.
NA EZ AZ, AMI AZ IGAZI KUDARC.
Emlékszem, 2009-ben az as "helyes kis" norvég srác a hegedűjével úgy nyert, hogy max. az óvoda középső csoportjába soroltam volna be, viszont pl. volt egy albán kiscsaj, akinek a dala majd szétvitte a színpadot (YouTube-on nézzétek meg), simán nyugati színvonalú, slágergyanús, jó dal volt. Hol van ma? Sehol nincs. Kati dala Zene volt, és Hang és Minden a javából. Mint 1983-ban a Neoton a Yamaha fesztiválon. Gratula a szerzőknek, és az előadóknak egyaránt. NEM RAJTUK MÚLT, senki ne cseszegesse őket a jövőben sem. Én, ha rajtam múlna, az életben nem indítanék magyar versenyzőt ezen az álságos, képmutató, csúsztatásos, irreális "versenyen".
Körülbelül összefoglalta a véleménye , csak ő kulturáltan tudta ezt megtenni, ellenben velem akit majd szétb.sz az ideg.