• [NST]Cifu
    #114
    A Challenger fülkéje a robbanás után még egybevolt, ha minden igaz az emberkék a becsapódáskor haltak meg.

    Nem láttam eddig megbízható információt a pilótafülke és a személyzet állapotáról a robbanás után, ami biztos, hogy egyes emberek még éltek a robbanás után. Csakhogy annyiféle lehetőség van a katasztrófára, hogy előre megállapítani, hogy milyen mentési mód lenne az ideális, lehetettlen. A katapultülés szerintem rossz megoldás egy ilyen helyzetre, a leválófülkés megoldás lenne csak igazán megbízható (megerősített falakkal, saját hővédőpajzsal és fékezőernyővel, esetleg kisebb rakétahajtóművekkel, hogy képes legyen saját maga is deorbitálni, ha például az űrben kell leválasztani az űrrepülőgép törzséről). Csakhogy ez roppant bonyolult, nehéz és drága megoldás lett volna.

    A Collumbiában a 2 pilótának eredetileg benn volt a katapultülés, csak kiszerelték. Szal ha a tanárnők, meg egyéb kváziűrtúristák otthon maradnak, és négy emberrel hajtják végre a feladatokat, akkor a kaja/levegő is tovább elég lenne, és a felső szinten mindenki rakétaszéket kaphatott volna.

    Azok a "kvázituristák" olyan űrhajósok, akik kisérleteket, megfigyeléseket hajtottak végre a világűrbe. Az űrsikló pont azért készült nagyobb személyzet számára, hogy több tudományos munkát lehessen elvégezni a fedélzetén.

    Csak itt nem tudnak kattintani a srácok.

    Egy utasszállítóbalesetnél sem tudnak, akkor oda miért nem akarsz minden utasnak katapultülést? ;)