A telekinézis(tárgyak mozgatása)
  • Anaid
    Én spec azt olvastam róla, hogy megváltozott a viselkedése, nem elvesztette a kontrollt. Ja igen, a homloklebeny összefüggésben van a viselkedésszabályozással is. Na meg az ún. empátiával, ha jól tudom az elülső része, amely hagyományos értelemben véve a homkunk tájéka. Na meg ott van az agykéreg mozgásszabályozó része, melyben nagyobb terület jut pl. a kezeknek mint belső szerveknek, ott vannak akaratlagos mozgásokat befolyásoló területek pl. a szem akaratlagos mozgását befolyásoló rész is, de azért ez nem ennyire egyszerű mert az akaratlagos mozgáshoz ha jól emlékszem más területek is szügségesek, pl. a kisagy..stb. Sőt a beszédre is hatással van. Igen sokfunkciós terület.
    Ja, és bizonyos sérülések esetében igyekszik az agy regenerálódni. Sok módszere van rá: kerülőutak, idegsejt újraképződés (csak gyerekkorban), szinapszisok képződhetnek, szűnhetnek meg, egyes területek átvehetik más területek funkcióit....stb. Nem hitted el nekem, hogy erről elég sokat olvastam régebben? Na meg ott vannak a gátló ill. serkentő anyagok, kémiai folyamatok....bonyolult.
    Sőt olyat is olvastam, hogy igen szeretnék tudni, konkrétan mi okozza, hogy gyerekkorban képződnek új idegsejtek, felnőttkorban már nem.
    Ez a terület igen bonyolult és a hab a tortán az, hogy minden ember agya másmilyen, idegrendszere másmilyen így elég nehéz "biztosat" tudni.
    De hogy jön ez a telekinézishez?