A telekinézis(tárgyak mozgatása)
  • dronkZero
    Ezzel a gondolkodásmóddal soha a büdös életben nem fogod megérteni a világot.

Ellenben az is biztos, hogy ez így neked megnyugtatóbb.

Egyébként amilyen elképzeléseid vannak a világról, kötve hiszem, hogy többet _tudsz_ nálam az emberi test működéséről.
    Nem a szakterületem, és pl baromira képtelen lennék leírni egy ATP-körforgást vagy egy fehérjeszintézist, ellenben legalább nem varázslóktól akarom megszerezni a "tudásom", és érdekel a téma.

Az már csak hab a tortán, hogy közben úgy próbálod hitelesnek beállítani az ezós marhaságokat, hogy görcsösen félremagyarázol szavakat, meg olyan dolgokkal vitatkozol, amiket mi egy szóval nem mondtunk (tipikus szalmabáb-érvelés).

Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket(meg ezt az egész blogot úgy általában). Ebben a cikkben arról van szó, hogy hogyan alakulnak ki ROSSZ magyarázatok a valóságra, akár állatok esetében is.

Vagy ha az agyi dolgok érdekelnek, akkor itt van egy másik blog. Itt találkoztam annak az embernek az esetével, akinek átdöfte a homloklebenyét egy vasrúd, és elvesztette teljesen a kontrollt az érzelmei felett.

Ha tényleg az ember működése érdekelne, akkor nem jönnél a hit erejével. Ha ismernéd annyira a témát, amennyire ma, a 21. században lehet, akkor nem azon vitatkoznánk, amin.

Kibaszott érdekes dolog a biológia és az orvostudomány, de nem a misztikus energiák, meg a képzelt erők miatt, hanem önmagában. Kezdd el megismerni, aztán majd tisztul a kép. Képzeld, én is így kezdtem.
    Aztán amikor egy konkrét hatásmechanizmus, kísérletekkel alátámasztva, esetleírásokkal áll szemben egy "láthatatlan erős assetudommivan, de biztos van valami" jellegű zagyvasággal, akkor bocs, de ez utóbbit ostobaságnak fogom nevezni.