• toto66
    "Igen szkeptikusnak lenni a legkönnyebb."
    Én nem vagyok szkeptikus az alternatív energihordozókkal kapcsolatban, csak úgy gondolom a megfelelő energia forrást a megfelelő helyen és módon kell felhasználni (ebben benne van a költséghatékonyság is). "Kishazánkban" nincs nagy haszna jelenleg a napkollektoroknak, szélerőműveknek, nem azért mert kevés van, ilyen a természeti adottságunk. A környezetet egyébként minden, még az alternatív energiatermelés is terheli valamilyen formában. A környezeti hatásokat össze kell vetni a gazdságossággal úgy kell kialakítani egy olyan egyensújt ami fenntartható. A megújuló energiaforrásokat kell előtérbe helyezni, az energiatakarékos megoldásokat kell alkalmazni. Jelenleg a mezőgazdaság haldoklik, volt olyan délamerikai ország ahol a cukornádból készült cukor eladhatatlansága miatt, üzemanyagként használt alkoholt készítettek ami az egész ország gazdaságát megmentette a csődtől!Több növény is alkalmas arra, hogy energiát nyerjünk belőle, leg egyszerűbb az eltüzelés ( a szalmát a tarlón égetik el manapság) de Alkohol és bió-diesel is készithető némelyekből. A szerves hulladékokból metán nyerhető. Ha csak 10%-ra növeljük ezek arányát az összfelhasználásban, már 10%-al kevesebb Kőolajzsármazék elégetését jelenti!

A cikkel kapcsolatban sajnos szkeptikus vagyok.