Morden23#81
Na igen. Engem pont az a rendszer tetszik, amikor a használhatatlan szart úgy sózzák az emberre, hogy az örül neki, és fizet, mint a kisangyal.
"átlag ember nem ért ezekhez a dolgokhoz, ráadásul nem is érdekli." -> Hidd el, hogy a jobbik eset, ha csak nem érdekli. Én is csak nagyon óvatosan szeretek belebonyolódni a szoftverfejlesztésbe (mint láttad, csak a marketinges konklúziókról írtam), mert lövésem nicnsen róla. Nagyobb kárt, és irritáklóbb hülyeséget nem tud okozni/mondani senki a hozzánemértő, de "énnagyonottvagyokatémában" ember.
A LINUX-nál például hihetetlenül bejött ez a bizonyos "agresszív kampány", amit én is írtam: "Fagyállóval feltöltve" -> kell ennél tovább ragoznom?:)
Bármennyire érdekesnek tűnik, én pl. azt látom, hogy a LINUX-ot "átlagember" nem feltétlenül azért használja, mert jobb, mint a WIN. Adott esetben még szív is vele keményen, mert az általa használt programok nem, vagy nehezen indulnak. A poén az benne, hogy ezek a komák azért csatlakoztak a LINUX-hoz, hogy "lázadjanak" a Microsoft ellen. Én tengernyi olyan embert ismerek, aki annyira ért a géphez, mint én (tehát nem éppen sokat), de hangzatos sallangokkal dicsőíti a LINUXot, bár igaz, hogy csak tegnap olvasta valamilyen kétes értékű fórumon. Mégis miért vannak ilyenek? Mert szubkultúrának tekintik a LINUX használatát, és a WIN rühellését. Mindezt természetesen egy cseppnyi háttértudás nélkül. Na ez a marketing csodája:)
Bár az is igaz, hogy a kardnak két éle van. Létrejött a LINUX szubkultúra, és ezzel a huszárvágással megteremtették az MS-t védő szubkultúrát is. Én nem érzem magamat egyiknek a tagjának sem, de engem is felbosszant, amikor "winfos bazze" megy órákon át. Ilyenkor szeretem leírni, hogy tessék, itt vagyok én, kismillió programot használok a gépemen, nem csak gépelek, nem csak játszom, nem csak filmet nézek, és nekem stabil az XP.
Na mindegy, ennyi. Dűlőre jutottunk. Ha csinálsz egy oprendszert, megtámogatlak annyival, hogy megnézem, és ha tetszik, még meg is tanulom :)