Morden23#79
Az egyik legelső dolog, amit megtanultatnak bármilyen közgazdaságtani intézményben is, de leginkább marketingen, hogy "kevésszereplős, de nagy tömegeket lefedő piacra" a legnehezebb belépni.
Az új oprendszert azonnal a már régóta fennállókhoz (Win, LINUX ötezer verziója, stb.) fogják hasonlítani, és ha nem valami "nagoynodabasz" dolgot találnak, akkor fogják, és elsiklanak felette. Egyetlen módja az ilyen piacra való belépésnek, hogy nagyon jó, valóban klasszisokkal magasabb szintű terméket olcsóbban és jobb feltételekkel adsz el, valamint bevállalod a "betokosodott" szereplők nyílt megtámadását (a mienk 10%-al gyorsabb, mint a Windows Vista, vagy hasonló). Ezzel persze csak az a baj, hogy ŐK több fabatkával rendelkeznek, és egy ellen-PR kampánnyal felkennek a falra. Tézis-antitézis-szintézis... :)
Azon nincsen mivel nem egyetértenem (meg gondolom senkinek sem), hogy baj nem lesz a több oprendszerből. Én csak azt firtattam, hogy szerintem meddő azon filózni, hogy a Micorsoft mennyire tapos-nem tapos, ha még a cipőtalpig sem jutsz el.
A Google-es dologban meg igazad van, csak én valahogy nem tudok úgy tekinteni egy cégre, mint nemezis. Egyszerű üzlet: ők csinálnak valamit JÓL, soksok fabatka bejön belőle. Csináljunk ugyanolyat a mi logónkkal, dobjuk meg egy-két (halál felesleges, de legalábbis diszfunkcionális) új feat-tel, és kész a marketingtorta, amit az emberek arcába lehet dobni.
Szerintem az alapvető különbség kettőnk között, hogy engem ez a rendszer valamilyen szinten lenyűgöz, te pedig rühelled (legalábbis úgy hiszem, most éppen). Ez nem baj, szimplán csak eltérő vélemény.
Amúgy igaz, hogy OFFoltunk nem keveset, de a fenti cikk témája annyira triviális, hogy nem érdemes 8000x körüljárni. Amúgy is csak 2 vélemény lehet benne. Az igen-nem vitákat nem szeretem:)
Amúgy belenyugvás helyett szerintem inkább olyasmiről lehet szó, hogy egy "átlagember", sőt, még egy "átlagcég" sem igazán érti a technikai (értsd: programozói) oldalát a csíziónak. Nekem is azért felel meg a WIN, mert nincsen vele semmi bajom. Ha kijönne egy új OPrendszer, és lenne időm/lehetőségem felrakni, akkor esetleg megnézném. Ha nem tapasztalom azt, hogy szignifikánsan javult a "valami", amire éppen figyelek, ÉS még esetleg meg is kéne tanulnom kezelni, akkor, ahogyan a közgazdász mondja, nem pareto-hatékony.
A szofisztikált visszacsatolás meg egy utópia. Mivel alapban utópiákról, meg ideális helyzetekről beszéltünk, gondoltam, megemlítem. :)