A mondanivalóm az volt, hogy az általad válaszolt piaci verseny nem fog működni attól, hogy az MS-re vizes lepedőt húznak. Ebből most már sejtheted, hogy nem a versennyel van bajom, sőt, nem is az MS-t védem.
Egy új operációs rendszer bevezetése irtózatos tőkeerőt kíván, amit nem feltétlenül fognak neked megfinanszírozni. Hogy egyszerű legyek, a következő érvényesülne...
tőkebefektető: "Ha pénzt akarsz, mutass fel valamit"
oprendszerfejlesztő: "Ahhoz, hogy felmutassak valamit, pénz kell."
Véleményem szerint nem azért nem szerepel kismillió OPrendszer a piacon, mert az MS feliratú cipőtalp azonnal letapossa őket. Nem tudják felvenni a versenyt, mert ahhoz először BE KÉNE LÉPNIÜK A PIACRA. Meg kell küzdeniük egy rakat olyan jellegű problémával, amiket igen nehéz elhárítani. Pont ezért írtam a marketinges sallangot. Nem elég az, hogy TE mit szeretnél, mint ambíciózus programfejlesztő. Valahogyan fel kell keltened a piaci érdeklődést egy olyan területen, ahol az emberek (nem a cégek, az EMBEREK) nem igazán tekintgetnek körbe. Ennek nem is igazán van köze az MS monopolhelyzetéhez. Ha "csak" az lenne a baj, akkor nem is lenne annyira vészes a dolog.
Ezért írtam azt, hogy szerintem az egyetlen "ugródeszka" az OS-fejlesztésben egy új hardware-bázis lenne, ahol "tiszta lappal" lehet indulni.
Hagymát lehet egy utcaszéli standon árulni, OS-t nem.
Nagyjából ez lett volna az, amiről ez a mizéria szerintem szólt.