Morden23#72
Indigo
Állj már le ezzel a "em birom felfogni, hogy miért tartod értelmetlennek a versenyt" megjegyzés ismétlésével, amikor köze nincsen ahhoz, amit én írtam. Nem a piaci versenyt tartom értelmetlennek, hanem megpróbáltam elmondani neked, hogy az operációs rendszerek világában (nagy valószínűség szerint) sosem lesz akkora dinamizmus, mint mondjuk az autógyártásnál (ha már ennyire preferáltad a témát). Akkor látnék esélyt erre az egészre, ha egy alapvetően új technikai alap gyűrűzne be, amihez hirtelen elkezdenek 10en 20an szoftvereket írni, és mire a technika letisztul, addigra a 10-20ból 2-4 fog fennmaradni, a többit vagy beolvasztják, vagy megsemmisítik.
Egy szó, mint száz, egy új operációs rendszer bevezetése NAPJAINKBAN kevesebb sikerrel kecsegtetne, mint a Győzike show globalizálása. Sem a Microsoft, sem a LINUX PR-ja ellen nem lenne esélyed, nem tudnál érvényesülni, tömegben sikoltoznál, ahol senki nem figyel az alig hallható hangodra. Ennyi.
dez: A te általad leírt "felügyelő szervek" feladata az, hogy keretek közé szorítsák a "versenyzőket". Ilyen alapon három komponens van: a jog, a pénz és a média.
Mint a Forma 1. A jog a pálya, amin versenyeztek. Ha lemész róla, megütöd a bokád. A pénz kell a remek kocsihoz és a remek pilótához. Ha valamelyik hiányzik, már alig vagy versenyképes, max sereghajtó lehetsz. A média, a marketing része a dolognak meg maga a NÉP, aki ül a lelátón, és nézi a versenyt, hisezn nélkülük nem is lenne érdemes versenyezni.
Minden cég (sarki zöldséges, CK, Microsoft, ecetera) ezt csinálja. Az etikai kötöttségek nem megfontolásból, hanem szükségszerű dolgokból adódnak. Ez a szükségszerű dolog meg maga a társadalom, amiben élünk.
Na, lassan elvégezzük a Microsoft komplett SWOT és STEEP analízisét...:)