• Indigo
    Morden23....

Szerintem nem teljesen értjük egymás mondanivalóját, ezért rövidre fogom.
    Először is kösz a gratulációt. Másodszor: nem vagyok a komád.
    Harmadszor: még mindig nem birom felfogni, hogy miért tartod értelmetlennek a versenyt az operációs rendszerek között. Erre vonatkozóan már kifejtettem az álláspontomat. Mellesleg van elképzelésem arról, hogy mi kell egy új operációs rendszer bevezetéséhez, még ötleteim is vannak a bevezetés módjára.

"ki a rák fogja azt a bizonyos "friss hús" oprendszert használni?"
    Ez annyira nevetséges megközelítés, bocs. Én sem fogom, ha szar lesz, de mindenki, akinek megéri váltani. De aki ilyeneken akad fenn, hogy nem akar megtanulni egy új oprendszert, mert máshol van a startgomb, és nem a "Windows" felirat virít rajta, az megmarad a Windows-nál.

"El sem szeretnék menni odáig, hogy nemzetközi minőségi szabványok, vagy ne adj isten egy nagymúltú, PR-erős cég támogatása."
    Való igaz, nehéz megszerezni a minőségi szabványokat. Tapasztalatból is tudom, mennyit kellett dolgozni ahhoz, hogy megszerezzük az ISO 9001-et, de megcsináltuk, és megérte. Gyanítom, hogy nem ezen bukna a dolog. Nagy múltú "PR-erős" cég támogatása? Meg kellene nézni, hogy bizony sok nagy múltú "PR-erős" cég támogatja pl a linuxot is. Megéri nekik? - kérdezed te. Szerinted támogatnák, ha nem érné meg?

"Mellesleg MINDEN cég a sarki zöldségestől kezdve a Calvin Kleinen át a Microsoftig profitmaximalizációra törekszik."
    "Ebben egy gramm etikai kérdés nincsen."
    Én nem firtattam senkinek a profithot való jogát. Nem szeretetszolgálatokból áll a világ, naná hogy nem, ebben egyetértünk. De igenis van benne etikai kérdés, és ez nem a sarki fűszeres esetében fog hangsúlyt kapni, hanem a monopóliumok esetében. A gazdasági versenyhivatalokat (akárhogy is hívják egy adott országban) nem véletlenül hozták létre!!! Aki mindenféle etikai alapot nélkülözve, minden lehetséges eszközzel profitmaximalizációra törekszik, miközben otrombán megsérti a versenyszabályokat és mindent felhasználva elnyomja a többieket, azt (ide jönnek a jelzők) féregnek tatom. Aki meg azt mondja hogy "hát igen, de csinálják, mert megtehetik", azt szánalmas birkának.

Serintem ne menjünk bele egy állóháborúba, majd jelentkezem, ha újat mondasz, és lesz hozzáfűznivalóm.

Üdv.