Indigo#60
Jáááááájjjj! Te kis butácska! (hogy szépen fejezzem ki magam :))
Diplomám még nincs, de hamarosan meglesz. Nem kalligráfiából, hanem informatikából.
"Namármost, mi a retek értelme van a versenyednek, ha mindenki ugyanazt csinálja? Hogy értsd: nem csak Lada van, hanem Opel és Jaguar is, de mindegyik ugyanazt az autót gyártja...."
Te tényleg ennyire agyalágyult vagy? Azt a részt nem is értem, hogy mindenki ugyanazt az autót gyártja... Itt valami nagyon zűrös. Hány éves is vagy? Mindegy, hagyjuk. Hogy mi értelme van a versenynek, ha mindegyik operációs rendszer ugyanazt tudja? Valamilyen szinten minden operációs rendszernek ugyanazt kell tudnia, csak nem mindegy, hogy melyik mennyire stabil, megbízható, könnyen kezelhető, hogyan gazdálkodik az erőforrásokkal (memória, processzoridő stb.), és ezáltal mennyire gyors, de még sorolhatnám... Memóriakezelésre, processzorkezelésre (és szinte mindenre) több életképes algoritmus van, és nem mindegy, hogy egy cég melyikből melyiket választja, azokat hogyan kombinálja, esetleg kitalál egy forradalmian új eljárást, ami gyorsabbá, megbízhatóbbá teszi az oprendszerét. És akkor a vevő tud választani két oprendszer közül, ami lényegét tekintve ugyanazt tudja, csak az egyik szar, lefagy, akadozik, míg a másikkal esetleg nincsenek ilyen problémák, vagy csak sokkal kevesebb.
Most a te eszmefuttatásod vetítsük ki az autókra, hogy értsd: az autó az autó. Mindegyiknek van négy kereke, van motorja, futóműve, fékek is vannak rajta. Utazni mindegyikkel lehet... Mi értelme a versenynek? Pl az, hogy van amelyik kevesebbet fogyaszt, van amelyik gyorsabb, kényelmesebb, szebb, biztonságosabb, stb... És ki tudod közülük választani azt, amelyik a te ízlésednek/pénztárcádnak a leginkább megfelelő. Hogy miért jó még a verseny, arról most nem tartanék kiselőadást, inkább javaslom, hogy iratkozz be egy gimnáziumba, ott már tanítják a közgazdaságtan alapjait és jobban el fogják neked magyarázni.
"Továbbá: egy büdös tetves szót nem szóltam arra, hogy a WINDOWS FULL STABIL. Én azt mondtam, hogy nekem sosem volt gondom vele (nem csak gépelek a PC-men), ÉS ERRE MONDTAM, hogy nem értem, más emberek mit csinálnak máshogy, mint én."
Gratulálok! Te egy szerencsés ember vagy, ha még soha nem volt gondod a Windows-al. Egy "bödös tetves" szóval sem mondtad, hogy a "Windows full stabil". Khhmmm. Akkor miért ne csináljon egy másik cég egy olyan operációs rendszert, amelyik ugyanazt tudja, de "full stabil". Mi ez ellen a kifogásod? Hmmm?
"szerinted minden szoftverprogramozó sírva tapsikolna a blodogságtól, ha mondjuk 10 felé kéne fejlesztenie?"
Ez nem annak függvénye, hogy a programozó sírva fog-e tapsikolni örömében. Nem kényszer ez, a piac diktálja, hogy ki hányfelé fejleszt, ha van értelme, létjogosultsága, akkor 10 felé fognak fejleszteni. Megjegyzem: a platformfüggetlen programozást tanítják. Ez abban áll, hogy egy programot (legyen az akármilyen volumenű) lényegében csak egyszer(!) kell lekódolni, és aztán már csak az igény szerinti platformra kell "átültetni", ami nem egy kínkeserves feladat, és ez teszi ki a fejlesztés kisebbik részét. Ha azt gondoltad, hogy tízszer kell megírni ugyanazt a programot, akkor tévedtél.
"Ha meg nincsenek alapvető különbségek az oprendszerek között, akkor kell a francnak egy full máshogy működő, de ugyanarra képes valami, csak azért, mert nem "ablakok", hanem más buta fantázianév figyel a startupnál."
Erre már válaszoltam. Házi feladat: próbáld meg kimazsolázni a választ.
"KONKRÉTAN AZT MONDTAM, hogy a végfelhasználói visszacsatolásnak kellene szofisztikáltabbnak lennie, hogy a komák az MSnél oda tudjanak fejleszteni, ahova kell (ahova akarja a nép)."
Ez megint csak tévedés, ha azt gondolod, hogy egy monopóliumban lévő cég plussz energiát (ha úgy tetszik: pénzt) fog ilyenekre fordítani, ha nincs rákényszerítve, azaz nincs versenyre kényszerítve a vásárlók kegyeiért! Lásd IE esete...
"És végül: a kritika addig csak fikázás, ameddig ilyenek pattannak ki itt, hogy "winfos bazze", mert ez tök értelmetlen."
Na, végül mégiscsak van, amiben egyetértünk. Önmagában a "winfos bazze" tényleg értelmetlen.
"csak azért basztatni egy céget, mert valakinek nem szimpatikus, hogy a Gates-nek több pénze van, mint neki, és még jól is csinálja a dolgot, az egy meddő baromkodás."
Valami megintcsak jön le neked. Szerinted tényleg azért basztatjuk a Gates-t, mert több pénze van? Bruhahahaha. És még jól is csinálja? Mit? Az üzletpolitikát? Azt tényleg nagyon faszákosan - amennyiben a profitmaximalizációra törekszünk, hisz neked is az a fontos, ha jól olvastam. És tényleg nagyon gyomorforgatóan gusztustalanul. De ez neked is fel fog tünni, amikor majd kijön a Vista. Nem egy-két játék van már bejelentve, ami CSAK a Vistán fog elindulni, ezzel rákényszerítve a vásárlót (mármint aki meg fogja vásárolni), hogy vegyen hozzá egy új oprendszert is, ami egyébként teljesen fölösleges lenne a számára. (Légyszi' ne kezd fikázni a játékosokat.) De ne aggódj, nem csak játékokkal lesz ez így, hanem sok más programmal is, és akkor majd széles vigyorral, örömödben ugrálva mehetsz megvásárolni a számodra oly kedves Windows legújabb verzióját.
Na jó éjt!