Morden23#55
Első frázis: ha szabvány van, az mindenkinek jó. Megvalósul a teljes kompatibilitás, nem érhetnek különböző (hardware/software egyaránt) meglepetések. Igazából lövésem sincsen arról, hogy mennyi idő "portolni" valamit. Nem tudom, hogy te mennyire vagy kompetens ebben, de szerintem hatékonyabb lenne, ha nem kéne. Arról nem is beszélve, hogy több (ugyebár piaci vetélytársakról beszélünk) OS egymással nem a legmegfelelőbb hatékonysággal működik, esetleg két gép nem látja egymás file-rendszerét, stb. Szerintem az égvilágon semmi nem változna, ha 4x ennyi OS lenne hirtelen (az MS nagymúltú és rettentően tőkeerős cég, amivel egy kicsi, éppen szárba szökkenő banda NEM versenyezhet; ez nem az MS fényezése volt, hanem egy tény). Ugyan az lenne, mint most, csak még egy kis káosz, még egy kis átláthatatlanság, megfejelve néhány kellemetlen meglepetéssel. Mellesleg tudom, hogy az LW két verzióban létezik (ezért írtam, hogy "A legtöbb nagy cég azért legalább két verziót szokott programozni").
Második frázis: sokan anyáztak is anno a 3.1-ről 95-re váltás miatt (természetesen nem a tizenX évesek, hanem ahogy te mondod, a munkaértéküket féltő emberkék). A fejlődés egy természetes dolog, és ha valaki(ke)t néha agyonnyom, hát ez van. Én speciel (a korom miatt, valamint, hogy elég későn kerültem közvetlen kapcsolatba PC-vel) nem igazán szívtam a 3.1-95 mizériával. De azóta, a 95-től egészen az XP-ig minden nagyon hasonló a WIN-ekben, magyarán SEMMIT nem kellett azóta újratanulni.
Nem féltem a helyzetemet, ha így lenne, plusz érvként felhoznám.
Az utolsóra már nem nagyon utok mit reagálni. Amikor belassulásról, lefagyásról beszéltem, az azt jelenti, hogy évente egyszer előfordul valami kisebb-mérsékeltebb hiba, de életemben még egy negyed gépelt sort sem vesztettem el ilyen miatt. Szép dolog a maximalizmus, de egy jól működő rendszert fikázni faszság. Nem kapok pénzt az MS-től, nem is szívügyem a Windows sorsa, de mégis azt látom az egészben, hogy a gépükkel azoknak van a legtöbb bajuk, akik minden szart feltelepítenek, minden szart letöltenek, valami óriási programozónak/hacker-nek/cracker-nek képzelik magukat, mindenbe beletúrnak (főleg, amihez egy grammot sem, vagy csak elégtelenül keveset értenek), és +150 mhz-ért likvid nitrogént folyatnak a processzorukra.
Még egy másik állatfaj a csak játékokkal foglalkozó komák. Itt egyenesen leesik az állam, amikor ez a "memória/processzorvideokártya/OS" mizéria megy. Akinek van többszázezre (és ofkorsz affinitása) tartani a számtech fejlődéssel a lépést, annak igazán lehetne kicsit normálisabb felfogása.
Visszatérve egyébként a topic eredeti témájához. Állati vicces, hogy emberek vannak olyan primkók (kinek nem inge), hogy elkezdenek a lopott Windows-ok mellett érvelni. Már megbocsásson a világ, de riasztót szerelnek a házra, erre meg elsírja magát a betörő? Ne komédiázzunk már...